Johan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2020 door Patrick Simons

Johan van de Sluis ziet christenen verschuiven: "Een homofiele levenswijze goedpraten kan niet"

Johan van de Sluis leidde vroeger een homoseksueel leven. Volgend jaar is hij 50 jaar getrouwd met zijn vrouw. Hij vertelde ook eerlijk dat er veel mensen met homofiele gevoelens zijn bij wie dat helemaal niet verandert. Vandaag spreken we verder met hem over de worsteling van die mensen, de beschadigingen die kunnen ontstaan door genezingspraktijken én over de wijze waarop de kerk met homoseksualiteit omgaat. “Ik heb worstelingen van dichtbij meegemaakt. Als mens ben ik geneigd te zeggen: geef maar toe aan je homofiele gevoelens. Maar de Bijbel laat daar geen ruimte voor.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Johan van de Sluis
- Johan van de Sluis veranderde als homoseksueel: "Ik ontwikkelde steeds meer heterofiele gevoelens"
Meer over Johan van de Sluis »

Reacties

Met Johan ben ik het eens, dat de kerk relaties van mensen, die homoseksueel zijn en zo in trouw samenleven, niet moet gaan (in)zegenen en daarmee goedkeuren. Dat mag zij niet doen, omdat we in alle eerlijkheid niet kunnen zeggen, dat Gód hen zo samenvoegt naar lichaam en ziel, inclusief de geslachtelijkheid. Dat moet de kerk helder en liefdevol blijven zeggen. Tegelijk moeten we deze medegelovigen wel een veilige plaats bieden in de gemeente, opdat zij met ons mogen groeien in gelovige toewijding aan Christus.
c
Mooie getuigenis dit artikel en de vorige.

Moge er vele personen door bemoedigd en gesterkt worden door zulke mensen die durven te getuigen tegenin wat de verwarde wereld zegt.
K
Ik wil Johan bedanken voor de duidelijke uitleg, het is een duidelijk Bijbels geluid, dit geluid is broodnodig in deze tijd van verval.
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!