Alfred Slomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 augustus 2020 door Nienke Alblas

Christenen lanceren groen manifest: "Coronacrisis legt weeffouten bloot"

"De coronacrisis legt de weeffouten in onze samenleving bloot, maar laat daarnaast ook kansen zien", vertelt Alfred Slomp, initiatiefnemer van God in de supermarkt. Afgelopen zaterdag is een manifest en boek gelanceerd: 'Het Groene Normaal'. In het boek gaat hij in gesprek met verschillende bekende christelijke Nederlanders over het manifest. CIP sprak met Slomp over 'Het Groene Normaal'. "Het meest indrukwekkend bij alle gesprekken over Het Groene Normaal vond ik om te zien hoe diep deze mensen met God, de natuur en onze naasten verbonden zijn", aldus Slomp.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Duurzaamheid
- Projectleider Groen Geloven: "Ik vind het fascinerend om te zien dat steeds meer kerken wakker worden"
Meer over Duurzaamheid »

Kom meer te weten over het Groene Normaal en teken het Manifest hier!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Maar net zoals jij hier op aarde bent zul je bij God zijn in de nieuwe hemel en aarde. Dus als jij hier geen ontzag heb voor de natuur zal God je dan toe laten in zijn nieuwe hemel? Voor alles wat wij hier op aarde doen moeten we verantwoording afleggen.
A
Vanuit de Zendingsbelofte zijn de kinderen van God licht en zout in de duistere demonische wereld waar mensen hun morele weeffouten nog niet herkennen. Deze weeffouten ontstaan vanuit begeerte, die gevoed wordt, en zo tot zonde en de dood leidt. Alles bijbels geprofeteerd en in 2020 zichtbaar vervuld in moreel VERVAL zoals wetsverachting, liefdeloosheid, abortus, verslaving, drugs, ongehoorzaamheid.

Shalom
Hij heeft goed stuk dat wij zeker goed voor het milieu moeten omgaan. maar ik geloof dat de wereld vernietigd gaat worden. Zou ik dan niet goed voor mijn omgeving zorgen? Eerst moet iets sterven waardoor er iets nieuws gaat groeien. En God doet in een oogwenk een hele nieuwe aarde maken. En daar zal niks van ons werken bij zitten. Alleen net als Adam en Eva wij mogen er van genieten en onderhouden.