Cor Verkade
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

31 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Cor Verkade kritisch op toelatingsbeleid GerGem-dominees: "Een fnuikend systeem"

“Ik heb de indruk dat de Heere God genoeg dienaren roept, maar dat het niet erkennen van die Goddelijke roeping het aantal te klein houdt. Dat veel geroepen dominees de Gereformeerde Gemeenten (GerGem) verlaten en een ander kerkverband opzoeken zegt veel over het fnuikende systeem.” Als hervormde kerkganger luistert Cor Verkade regelmatig preken van dominees uit de GerGem. Over dit kerkverband uit de ondernemer en jurist vandaag zijn zorgen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Het mag dan zo zijn dat "het algemene aanbod van genade onvoorwaardelijk wordt gepreekt", er is verschrikkelijk weinig zekerheid over de eigen lotsbestemming in het hiernamaals. En daar is weinig christelijks aan.En dat komt door de gedachte dat je eerst een dusdanig diep berouw over je zonde moet hebben, zodat God zich in je diep geestelijke nood zich zal openbaren. Bekeringen als zodanig zijn authentiek en oprecht, maar het is niet bepaald de enige manier om tot geloof te komen, en het leidt tot een enorme passiviteit en lamlendigheid.
Een duidelijk verhaal van de heer Cor Verkade.

Ik wijs nog op 1 Cor. 14: 26 e.v. “Wat is het dan, broeders? Wanneer gij samenkomt, een iegelijk van u, heeft hij een psalm, heeft hij een leer, heeft hij een vreemde taal, heeft hij een openbaring, heeft hij een uitlegging; laat alle dingen geschieden tot stichting….”

Maar dit vergt wel een heel andere (maar Bijbelse) gemeente-opvatting.
K
In theorie zou de synode kunnen besluiten dat dat elke vanuit een gereformeerde voorgedragen ouderling wordt toegelaten als student. Maar dat gebeurt blijkbaar niet, waardoor men het over zichzelf afroept dat een klein clubje predikanten besluit wie wel en niet toegelaten wordt. Men noemt het Gods leiding, maar het lijkt een puur menselijk systeem. Waarbij de zuiverheid van de predikant blijkbaar belangrijker is dan de geestelijke nood van de gemeente.
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!