Kees Postma
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Soms krijgt Kees een ‘briefje’ uit de hemel: "God spreekt niet alleen door de Bijbel"

“Pratend over ons verlangen om te verhuizen naar Ierland, zeiden mijn vrouw en ik: wat zou het mooi zijn als God een briefje uit de hemel stuurt. Een paar dagen later lag er een duidelijk aanwijzing op de deurmat”, vertelt Kees Postma. CIP.nl sprak met de voorganger van de Vrije Baptistengemeente Nehemia in Dokkum over Gods stem verstaan. “God spreekt niet alleen door de Bijbel.”

Gods leiding in ons leven wordt door christenen op verschillende manieren ervaren, zo merkt Kees op. Hij maakt onderscheid tussen stipchristenen en kaderchristenen. “Stipchristenen geloven dat God een specifiek plan met hun leven heeft. In hun ogen is het dan ook van levensbelang om te ontdekken wat Gods wil is met hun leven, want anders loop je niet in Gods bestemming. Kaderchristenen geloven ook dat het belangrijk is om God te volgen, maar zij zien niet die ene stip maar een veel breder kader. Ze zijn ervan overtuigd dat ze vrijheid hebben om te doen wat ze met hun leven willen, binnen de kaders die God heeft gegeven.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
God werkt door Woord en Geest!,,
God werkt door Woord, Geest en Schrift en nog een heleboel meer!
M
Het artikel daagt me uit: Kees maakt onderscheid tussen stip- en kaderchristenen. Voor stipchristenen is het belangrijk te weten wat Gods specifieke plan is met hun leven. Voor kaderchristenen is het belangrijk om te leven binnen de kaders die God stelt en daarbij de vrijheid je leven in te richten zoals je dat zelf wilt. 2 verschillende visies over hoe je je leven zou mogen leiden. Zijn beide visies bijbels te onderbouwen?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!