Curatorium GerGem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Curatorium GerGem laat drie ouderlingen toe als student

Tijdens de derde vergaderdag heeft het curatorium twee studenten toegelaten tot de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten (GerGem). Dat betekent dat deze week tot nu toe in totaal drie mensen zijn aangenomen.

Het gaat om J. C. Kriekaart uit Goes. De 39-jarige ouderling, vader van drie kinderen, is momenteel directeur van een hoveniersbedrijf. Ook de aangenomen student R. T. Michielse is in zijn woonplaats Opheusden actief als ouderling. De 44-jarige vader van drie kinderen is in het dagelijks leven docent Biologie op het Van Lodensteincollege. Maandag werd ouderling J. Janse (45) uit Vierhouten toegelaten door het curatorium.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Zie mijn reactie elders: de kerkenraden kennen de kandidaten het beste. Vreemde gang van zaken.
m
Waar vind men zo'n proces terug in de Schrift? God bouwt Zijn gemeente, Hij geeft gaven en Hij geeft herders en leraren aan de gemeente.Misschien is het wel zo dat alle (kerkelijke, menselijke) systemen en verordeningen de oorzaak is van alle tekortkomingen in de gemeente. Toch dit wetende dat God dwars door alles heen werkt.
K
Als na het spreken van een kandidaat het curatorium nu eens echt de tijd zou nemen voor overdenking en gebed, zou het nog te begrijpen zijn. Maar gezien de hoeveelheid aanmeldingen is een uurtje per kandidaat wel genoeg.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!