hagia sophia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2020 door Nienke Alblas

Turkse president Erdogan gaat opnieuw kerk ombouwen tot moskee

Nog geen maand na het ombouwen van voormalige kathedraal Hagia Sophia tot moskee geeft de Turkse president de opdracht ook de voormalige Chora Kerk om te laten bouwen tot islamitisch gebedshuis. UNESCO en buurlanden van Turkije geven aan dat dit geen verstandige keuze is van Erdogan. Het is een 'provocatie tegen alle gelovigen' volgens de Grieks-Orthodoxe Kerk.

De beslissing van Erdogan zal de reeds verstoorde verhouding tussen met Griekenland en de Grieks-Orthodoxe Kerk geen goed doen geeft de Daily Mail aan. "Dit is een provocatie tegen alle gelovigen", stelt de Griekse kerk volgens de Christian post. "We dringen er bij Turkije op aan om terug te keren naar de eenentwintigste eeuw, waar wederzijds respect, gesprek en begrip centraal stond tussen de twee beschavingen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

G
President Erdohan geeft met zijn doen en laten aan Israel een vrijbrief om de tempelberg in te richten voor een tempel voor de Heere God. Erdohan redeneert als volgt; 'wie de macht heeft bepaalt het geloof en de functie van heilige gebouwen.' Met diezelfde redenering kan Israel de tempelberg veranderen en aanpassen aan hun eigen geloof.
T
Wie de beweegredenen van Erdogan wil begrijpen zou er goed aan doen de visie op de islam te verdiepen. Zij die in de islam zijn worden gevormd door islamitisch onderwijs. Wat dat inhoud verteld Walid Shoebat - Ex-Terrorist - Hij ziet hoe zeer onze beeldvorming vertekend is. Hij heeft een afwijkende visie op de komende antichrist die hij op de Bijbel baseert. Walid Shoebat geeft veel informatie die u als christen zou moeten weten. https://www.youtube.com/watch?v=c6j-1mzlnDU

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!