Johan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

25 augustus 2020 door Patrick Simons

Johan van de Sluis veranderde als homoseksueel: "Ik ontwikkelde steeds meer heterofiele gevoelens"

Als oprichter van stichting Different en medeoprichter van andere organisaties rondom homoseksualiteit, ziet Johan van de Sluis met lede ogen aan hoe er in christelijk Nederland om wordt gegaan met homoseksualiteit. Zelf leefde hij als jonge man geruime tijd als homoseksueel. Hij maakte echter een verandering mee en is volgend jaar 50 jaar getrouwd met zijn vrouw. CIP.nl sprak uitgebreid met hem over die verandering. “Ik word nooit meer verliefd op mannen en dat is al tientallen jaren niet meer het geval.”

“Ik was heel diep homoseksueel”, vertelt Johan direct aan het begin van ons gesprek. “Ik leefde volledig in de homoscene. Ik reisde naar grote steden en kwam veelvuldig in homobars. In het begin had ik ook veel wisselende contacten. Dat veranderde later. Toen kreeg ik een vaste relatie. Drie jaar lang leefde ik met een vaste vriend.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Johan van de Sluis
- Johan van de Sluis ziet christenen verschuiven: "Een homofiele levenswijze goedpraten kan niet"
Meer over Johan van de Sluis »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Een mooi en eerlijke getuigenis. En dat zonder een ander te veroordelen.
En heel bemoedigend getuigenis! Inderdaad begint het proces naar bevrijding (van wat dan ook) door een verandering in het denken. Ontdekken dat niet onze gevoelens onze identiteit zijn of bepalen, maar wat God over ons zegt. En dat wij onze ware identiteit vinden in Christus en een aan Hem toegewijd leven.
J
Ja, vaak wordt er op gehamerd dat verandering van homo naar hetero niet bestaat. Wel dus. En dat het altijd geforceerde, would-be getuigenissen zijn, die niet standhouden. Niet dus.

Alsof het eigenlijk niet mag...Kennelijk valt zo'n getuigenis vaak niet in de smaak. Jammer.
Toon meer reacties (19)