Ds van Vugt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 augustus 2020 door Patrick Simons

HHK-predikant verbaast zich over omstreden actie Bol.com: "Een duistere ontwikkeling"

Bol.com maakte eerder deze week bekend niet langer producten aan te bieden waar Zwarte Piet op staat. Het stuitte ds. J. R. van Vugt tegen de borst. Een stripboek waarin Jezus als meisje wordt afgebeeld, is namelijk ondanks protesten nog steeds niet verwijderd. “Er wordt onderscheid gemaakt”, zo stelt de predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente in Kruiningen in gesprek met CIP.nl “Jezus en christenen kwetsen mag blijkbaar wel.” Ook doet hij een bijzondere oproep.

Een poosje geleden kreeg de predikant via een appgroep een petitie onder ogen waarin Bol.com werd opgeroepen om een stripboek, waarin Jezus Christus als meisje wordt weggezet, uit het assortiment te halen. Hij kreeg een standaard reactie waarin Bol.com uitlegde waarom ze het stripboek niet weg zouden halen. “De reden dat ze het boek niet uit het assortiment wilden halen, was dat het niet volgens de wet verboden was. Daarnaast stelden ze dat het niet aan hen was om te bepalen wat goed en fout is en om te selecteren binnen het assortiment.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wanneer leren we eindelijk dat we hier “vreemdeling” zijn en dat de wereld onder de macht van de duisternis is. Er is maar één taak voor ons hier in deze wereld, de mensen bewegen zich met God te verzoenen door het verzoenend bloed van onze Heere Jezus Christus. Ben jij verrast dat dit soort dingen gebeuren in Nederland?
W
Beste ds. Van Vugt en lezers,

Ik denk ook te constateren dat onze westerse samenleving steeds verder van onze Heiland verwijdert raakt. De oproep in de laatste alinea is denk ik heel erg belangrijk;

steun locaal, maar zeker ook broeders en zusters. Daarbij is vertrouwen een kernbegrip, laat ons beseffen dat we altijd en overal verantwoording aan onze Heiland moeten en mogen afleggen.

Zegen & groet, Wim Leeflang
L
Dit wordt in George Orwell's 1984 'doublethink' genoemd. Zorgelijke ontwikkeling inderdaad.
Toon meer reacties (14)