corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Predikanten delen brandbrief: zijn de maatregelen schadelijker dan corona zelf?

Kan het zijn dat de maatregelen meer schade veroorzaken dan het coronavirus zelf? Dit vraagt Sebastiaan van Wessem, voorganger van Celebration Church Netherlands, zich af. In navolging van PKN-predikant Marten Visser en de evangelische voorganger Peter van der Weerd wijst hij via zijn Facebook-pagina op deze brandbrief waarin ruim 800 artsen en meer dan 1000 zorgprofessionals de noodklok luiden.

De artsen en zorgprofessionals maken duidelijk dat corona in 98 procent van de gevallen een 'mild beloop' heeft. 'Bij mensen met klachten verloopt dit ernstiger bij hoge leeftijd en/of co-morbiditeit. Het gemiddelde mortaliteitsrisico (IFR) is, door de WHO geschat 0,6 procent. Met deze wetenschap zou een omgekeerde isolatie (bescherming van kwetsbaren en ouderen) verdedigbaar zijn. (...) Daarnaast treden er vrijwel geen besmettingen op in de buitenlucht, spelen kleine kinderen nauwelijks een rol in de overdraagbaarheid van het virus en vindt 80 procent van de besmettingen in de huiselijke sfeer plaats.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerk in Sliedrecht luistert naar dringend verzoek Rutte en schrapt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
- Goed idee om ongevaccineerden buiten te sluiten met 2G-beleid? Stefan Paas antwoordt
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Eindelijk een ander geluid. Mee eens.
G
Goede zaak dat hier aandacht aan gegeven wordt
m
Blij om te zien dat nu meer en meer mensen vragen aan het stellen, met een beleid werelwijd waar de schade van de lockdown en vooral de physische problemen wat het ter weeg brengt nog niet te overzien zijn. Als christen moeten we opstaan voor de waarheid mensen die met de waarheid naar voren komen zoals dokters advocaten worden en mogen niet gehoord worden. Het is tijd dat er eens een goed onafhandelijk onderzoek komt en niet klakkeloos mee gegaan wordt met de leiders van de landen. We leven in de tijd van het boek van Daniel.Toon meer reacties (14)