latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 augustus 2020 door Redactie

Duitse predikant die vervolgd wordt wegens homo-uitspraken weer aan de slag

Dominee Olaf Latzel zal vanaf aankomende maandag zijn werkzaamheden in de Sint-Martinigemeente in Bremen weer oppakken. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de predikant en de kerkleiding van de Bremer Evangelische Kerk (BEK). Latzel ligt onder vuur wegens omstreden uitspraken over homoseksualiteit.

Vorige maand bracht zijn gemeente een verklaring naar buiten dat de predikant van 9 juli tot en met 24 augustus met verlof zou gaan. Dit naar aanleiding van het feit dat het Openbaar Ministerie bekend maakte Latzel te gaan vervolgen voor ‘volksopruiing’. Vorig jaar zette de predikant volgens het OM tijdens een huwelijksseminar homoseksuelen weg als misdadigers en stelde hij dat homoseksualiteit een vorm van degeneratie van de maatschappij is. Volgens het OM is dat reden genoeg hem te vervolgen. Overigens bood Latzel al eerder zijn excuses aan en stelde hij dat hij het woord misdadigers niet had mogen gebruiken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Voor mij blijft het Woord van God, uitgangspunt, met betrekking tot seksuele relaties.
Begin juni ondertekende ik niet de petitie van Martijn Wemmers om ds. Latzel te steunen, omdat ik diens uitspraken onpastoraal vond. Misschien zou ik het nu wel doen. Ik ben het oneens met de veel te harde aanpak door de BEK. Volgens mij heeft de BEK onder zware druk van buitenaf gehandeld. Ik vind, dat ds. Latzel als herder en leraar moet kunnen blijven zeggen, dat de Bijbel nergens positief spreekt over homoseksuele relaties. Een vraag die zomaar bij me opkomt: hoe staat de kerkleiding van de BEK tegenover het Woord van God?
Wie zegt iets van de onverdraagzaamheid en de dictatuur van homoseksuelen??? En waar blijft de vrijheid van mening?? Elke predikant zou tegenwoordig ook jurist moeten zijn!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!