Johan ter Beek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Hoe de tempel het geloof van christenen anno 2020 nieuw leven kan inblazen

“De kerk wordt nog altijd vaak gepresenteerd als een vereniging. Een club met gelijkgestemde mensen. Priesterlijk denken voorkomt vermoeiende discussies en helpt om hemel en aarde bij elkaar te brengen”, zegt Johan ter Beek naar aanleiding van zijn boek over de tempeltheologie, het resultaat van zijn jarenlange zoektocht door oude verhalen uit de Bijbel. Zijn nieuwe inzichten bevatten bouwstenen voor een nieuw soort christendom en de kerk van morgen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Ik vind het een interessante gedachte. De reformatie heeft de hele christenheid goed gedaan. Ook de Roomse kerk is duidelijk bij gedraaid in haar theologie. Het grote nadeel van de reformatie is echter dat de nadruk heel erg is komen te liggen op de persoonlijke zaligheid en geloofsbeleving. Als christenen echter priesters zijn in deze tijd (wat Paulus ook leert), dan zijn wij niet meer in ons zelf gekeerd, maar op de ander gericht. En dan gaan wij onze naasten ook meer lief hebben.
Inderdaad, als je Jezus, die de ware Tempel en Hogepriester is, gaat volgen, word je een geestelijke tempel waarin God woont door Zijn Heilige Geest, en word je ook priester met een priesterlijke bediening (1 Petr. 2:9) om tot zegen te zijn van anderen, en deze wereld te herstellen en heel te maken.

God woont daarom niet (en zelfs nooit) meer in een stenen tempel door mensenhanden gemaakt.C
Mooi om te lezen. Ben net in Leviticus bezig dus voor mij een relevant artikel. Ben het niet eens met de grote opdracht. Dat is nl. maar een deel van het verhaal (op Jezus gaan lijken) Het goede nieuws verspreiden hoort er zeker bij. Verder ook mijn vraagtekens over onze taak om de wereld te herstellen. Genoeg denkstof iig, waarvoor dank!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!