beiroet explosie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 augustus 2020 door Nienke Alblas

Voorganger riep kerkgangers vlak voor dodelijke explosie op om te vluchten

Vlak voor de grote explosie in het Beiroet, evacueerde een Libanese voorganger zijn gemeenteleden. Dit deed hij naar eigen zeggen onder leiding van de Heilige Geest. Verschillende kerken waren actief op de dag van de dodelijke explosie die duizenden huizen en ook kerkgebouwen verwoestte.

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Nienke Alblas.

Word ook lid

Saïd Deeb vertelt aan CBN News dat hij ineens de drang kreeg om iedereen snel naar huis te sturen tijdens de kerkdienst op ongeveer anderhalve kilometer afstand van het epicentrum van de dodelijke explosie. "Ik was erg bot en zei tegen iedereen: 'Ga naar huis, ga naar huis! Sluit de kerk'." 

De voorganger stuurde alle 34 werknemers en de aanwezige gemeenteleden, kinderen en vrijwilligers naar huis. "De Heilige Geest zei tegen mij: 'Ga, ga, ga, ga!' Dus ik stuurde iedereen naar huis. De computers moesten worden afgesloten en ik dwong hen het gebouw te verlaten. Sommigen zeiden: 'Maar we zijn aan het koken voor armen en vluchtelingen.' Ik zei: 'Vandaag cancellen we alles. Bewaar het maar in de koelkast.'"

Nadat het grote gebouw helemaal geëvacueerd was, vond de explosie plaats. De bevingen zorgden ervoor dat alle ramen en deuren braken. Meer dan tweehonderd mensen zijn overleden door de explosie, duizenden raakten gewond en tienduizenden Libanezen zijn hun thuis kwijt. In deze crisis ziet Deeb de kerk meer dan ooit de handen ineen slaan om te bidden en hun naasten in Beiroet te helpen.

Ook het kerkgebouw van Fr. Mouawad stortte in door de bevingen. Tijdens een livestream van de mis is te zien hoe de priester voor zijn leven rent. Het gebouw stortte in tijdens de mis.

"De nood om ons heen in enorm. Mensen vanuit heel Libanon zijn naar de stad gekomen om te helpen met het opruimen van de ravage. We sturen hen eten en geven drinken weg. We danken God voor het Lichaam van Christus die mensen vanuit de hele wereld oproept om te helpen", aldus Deeb. "Dit is de eerste keer dat ik de eenheid van de internationale kerk zo duidelijk tot uiting zie komen."

Kerken in Beiroet verspreiden hoop en het evangelie in deze moeilijke tijd. Libaneze christenen en internationale gelovigen slaan de handen ineen door noodhulp te bieden in de vorm van bijvoorbeeld voedselhulp of het bieden van onderdak. Zo heeft ook TEAR een hulpactie opgezet om mensen in Beiroet te helpen na de explosie.

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand
Lees het volledige artikel

Reacties

m
wil jij het werk van Pastor Said Deeb financieel ondersteunen, doneer jouw bijdrage aan Stichting Humanitaire Hulpgoederen Internationaal (www.hrif) https://useplink.com/payment/agsFvynAaSnVbJIaSTLa/1- Foodparcels, provide families at about $50.2- Hotmeals, 5 days a week, our kitchen and staff have the capacity of cooking between 200 and 400 hot meals portions per day. At 1.2$ cost per portion per day3- Sandwiches, The approximate cost of the sandwich and water bottle is 1$.

We have the capacity to distribute up to 500 per day

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events