Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 augustus 2020 door Fred de Vries

Lange leve de grote gezinnen uit de Biblebelt!

Eigenlijk zie je ze op vaste tijden in ons outlet attractiepark Bataviastad. Daags na Hemelvaartsdag, aan het einde van de meivakantie en nu als de zomervakantie op het einde loopt. Gezinnen, vader met moeder en een hele rits kinderen gedisciplineerd in het gareel. Het zijn de mensen uit de Biblebelt.

De moeders met een geblokte rugtas waar de hele voorraadkast ingefrommeld zit, zodat bij tijds hongere magen gefourageerd kunnen worden. Tevens duwt zij het wagentje waar twee kinderen in worden vervoerd. De vaders stralen vaak nogal uit dat het onbedaarlijke sukkels zijn. Nu geldt dat in voorkomende gevallen ook voor mij, dus dat schept een band. Ondanks deze niet bijster gemotiveerde uitstraling, heeft de brave borst als taak het gezag over de oudste drie kinderen meegekregen en dat doet hij dan maar. Ook opvallend: de jongsten dragen de oudste kleding en de oudsten de nieuwste, terwijl het gezin toch netjes gekleed blijft. Moeders verstaat haar vak, heeft kijk op kwaliteit en wast kennelijk met een MIELE.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Vrouwen moeten hun mond houden
- In mijn achtertuin geen stofzuigerkerk!
- Laten we de kerkdiensten maar helemaal afschaffen
- Staphorst in coronatijd: we kunnen er maar niet mee omgaan
- Jezus komt spoedig, maar we willen er niet over praten
Meer over Fred de Vries »

Reacties

Fred ten voeten uit. Ik mag het wel. Al zit ik af en toe ook met kromme tenen...

Maar hij blijft leuk...
Heerlijk stukje! Ze zeggen wel eens "dat een kind een eigen huis kost". In dat geval hadden wij "een patrimoniumvennootschap".... ????????????
D
Velen kennen de Bible Belt niet. Het is gewoon een kostelijk gegeven dat als ik zondags door mijn geliefde woonplaats loop, ineens de klassieke oude Psalmen hoor zingen,zo verweven met ons Calvinistische volksdeel en onze vrijheidstrijd in de late Middeleeuwen.Israel zou er trots op zijn deze uitverkorenen uit de volkeren hun geliefde Psalmen te horen zingen.Bovendien zijn het dikwijls nuchtere mensen,lezen hun bijbel tot ze er bij neer vallen, en vrezen God.Laat ze maar praten, ik knipoog naar mijn Bible-Belt gelovigen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen