Carla dik-faber
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 augustus 2020 door Redactie

ChristenUnie reageert op ophef na weglopen Kamerleden bij cruciale stemming

Eerder deze week vond het coronadebat plaats, waarvoor de Tweede Kamer werd teruggeroepen van haar reces. De aandacht ging echter vooral uit naar wat er gebeurde toen er hoofdelijk gestemd moest worden over een salarisverhoging van zorgpersoneel. Kamerleden van coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie renden het Kamergebouw uit om ervoor te zorgen dat het minimum aantal Kamerleden niet aanwezig was om te kunnen stemmen. De ChristenUnie heeft gereageerd op de ophef die hierop ontstond. 

Al meerdere keren was er de aflopen maanden gestemd over een salarisverhoging voor zorgpersoneel. Iedere keer opnieuw werd dit voorstel tegengehouden door de coalitiepartijen. PVV diende nu opnieuw een motie van die strekking in. Toen de stemmen staakten, vroeg Geert Wilders vervolgens om een hoofdelijke stemming. Omdat niet iedereen aanwezig was, besloten leden van de coalitiepartijen vervolgens om het gebouw van de Tweede Kamer te verlaten. Dit was onderling afgesproken, zo bleek later. Op die manier werd het minimum aantal benodigde aanwezige Kamerleden niet bereikt en kon er niet gestemd worden. Leden van de oppositie reageerden furieus en noemden de gang van zaken ondemocratisch. De ChristenUnie vertelt in een uitgebreide verklaring nu echter dat de zaken volgens hen toch iets anders liggen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Premier Rutte: "Kijk naar schade die kerkdiensten hebben aangericht"
- SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat
- Kees van der Staaij vraagt zich af waarom IKEA-bezoekers meer vrijheid hebben dan kerkgangers
- Kees van der Staaij debatteert met minister over genderneutraal speelgoed: "Kunt u uw tijd echt niet beter besteden?"
- Gert-Jan Segers schrikt van kerken die nog diensten houden: "We moeten bekend staan om naastenliefde"
Meer over Politiek »

Reacties

N
Helemaal mee eens, Ronald. D. Star en HML Vergoessen. Ik ben in de overweging om op Kees vd Staaij te stemmen bij de e.k. verkiezingen. En mijn lidmaatschap van de CU op te zeggen. Werkelijk onder de maat.
G
Christelijke politiek bestaat niet. Politiek betekend compromissen sluiten. Zeer benieuwd hoe een compromis bijbels kan worden onderbouwd aangezien onze Hemelse Vader ook geen compromissen sluit. voorbeeld: trots en blij zijn met de nieuwe abortuswet waarin we hebben weten te realiseren dat er geen verhoging komt van het quotum aan moorden. Andersom betekend dit dat je als politicus (opnieuw) instemt met 30.000 moorden per jaar.
Zoals het CDA de boeren heeft laten vallen laat de CU de zorgsector vallen. Tijd voor nieuwe christelijke politiek.
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!