Carla dik-faber
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 augustus 2020 door Redactie

ChristenUnie reageert op ophef na weglopen Kamerleden bij cruciale stemming

Eerder deze week vond het coronadebat plaats, waarvoor de Tweede Kamer werd teruggeroepen van haar reces. De aandacht ging echter vooral uit naar wat er gebeurde toen er hoofdelijk gestemd moest worden over een salarisverhoging van zorgpersoneel. Kamerleden van coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie renden het Kamergebouw uit om ervoor te zorgen dat het minimum aantal Kamerleden niet aanwezig was om te kunnen stemmen. De ChristenUnie heeft gereageerd op de ophef die hierop ontstond. 

Al meerdere keren was er de aflopen maanden gestemd over een salarisverhoging voor zorgpersoneel. Iedere keer opnieuw werd dit voorstel tegengehouden door de coalitiepartijen. PVV diende nu opnieuw een motie van die strekking in. Toen de stemmen staakten, vroeg Geert Wilders vervolgens om een hoofdelijke stemming. Omdat niet iedereen aanwezig was, besloten leden van de coalitiepartijen vervolgens om het gebouw van de Tweede Kamer te verlaten. Dit was onderling afgesproken, zo bleek later. Op die manier werd het minimum aantal benodigde aanwezige Kamerleden niet bereikt en kon er niet gestemd worden. Leden van de oppositie reageerden furieus en noemden de gang van zaken ondemocratisch. De ChristenUnie vertelt in een uitgebreide verklaring nu echter dat de zaken volgens hen toch iets anders liggen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Helemaal mee eens, Ronald. D. Star en HML Vergoessen. Ik ben in de overweging om op Kees vd Staaij te stemmen bij de e.k. verkiezingen. En mijn lidmaatschap van de CU op te zeggen. Werkelijk onder de maat.
G
Christelijke politiek bestaat niet. Politiek betekend compromissen sluiten. Zeer benieuwd hoe een compromis bijbels kan worden onderbouwd aangezien onze Hemelse Vader ook geen compromissen sluit. voorbeeld: trots en blij zijn met de nieuwe abortuswet waarin we hebben weten te realiseren dat er geen verhoging komt van het quotum aan moorden. Andersom betekend dit dat je als politicus (opnieuw) instemt met 30.000 moorden per jaar.
Zoals het CDA de boeren heeft laten vallen laat de CU de zorgsector vallen. Tijd voor nieuwe christelijke politiek.
Toon meer reacties (10)