Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 augustus 2020 door Redactie

Coronadebat: dit waren de bijdrages van ChristenUnie en SGP

Het zomerreces van de Tweede Kamer is gisteren onderbroken voor een plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij pleitte voor waakzaamheid. Carla Dik-Faber voerde het woord namens ChristenUnie en vroeg aandacht voor mensen met een beperking of aandoening. “Voor hen was het geen zomer waarin ze konden genieten van wat meer vrijheden.”

Dik-Faber begon haar bijdrage met voorbeelden van mensen die tot risicogroepen behoren. “Via social media maakten we afgelopen weekend kennis met Linda, nét 50, die uitgezaaide kanker heeft. En met David, 20 jaar, die werd geboren met een hersenbeschadiging, dyspraktisch en licht verstandelijk beperkt is. Of met Jan en Hermien, 91 en 92 jaar, die in een verpleeghuis wonen maar nog genieten van de kinderen en kleinkinderen, en van elkaar. Ik weet zeker dat we allemaal mensen kennen in onze eigen omgeving die tot een risicogroep behoren. Zij zijn geen dor hout, maar onze dierbaren. Mensen waarvan we houden en die we niet willen missen. Bovendien weten we inmiddels dat gezonde mensen ook heel nare gevolgen kunnen ondervinden van een besmetting.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Beschamend vind ik het dat de CU weg liep voor de hoofdelijke stemming voor meer salaris voor zorgmedewerkers. Een schande zelfs. Terwijl legio mensen in dit land een veelvoud verdienen met veel minder inspanning, stress en verantwoordelijkheid. Kamerleden bijvoorbeeld.
Zijn er ook Christenunieleden hard weggerend toen er gestemd moest worden over de motie Wilders over hogere lonen voor zorgmedewerkers? (Leden van D66 en VVD renden namelijk hard weg zodat er te weinig kamerleden aanwezig waren voor een geldige stemming.
r
Ja nog een aantal maanden dan zijn er weer verkiezingen en belofte maakt schuld, ook wordt steeds geroepen haal die kinderen (ik meen 2500) uit Griekenland, er zijn nu al veel te weinig leerkrachten, wie gaat dat betalen, we kunnen de kinderen niet verstaan , ze spreken een andere taal. Mijn voorstel geef geld voor een betere opvang in de thuislanden, waar de kinderen thuis horen, stel noodgebouwen beschikbaar. V.w.b. het

weglopen voor een stemming over hogere salarissen, alle coalitie partijen hebben hieraan meegedaan . tv gisteravond.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!