Rossem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 augustus 2020 door Redactie

Maarten van Rossem noemt Oude Testament 'totaal krankjorum' en krijgt flinke kritiek

Historicus Maarten van Rossem is flink bekritiseerd nadat hij het Oude Testament 'totaal krankjorum' noemde. Van Rossem deed de uitspraak tijdens een uitzending van de televisiequiz 'De slimste mens'. Het leverde hem kritiek op van onder andere rabbijn Lody van de Kamp en dominee Jos van Oord. 

Van Rossem is bij de quiz actief als jurylid. In de praktijk betekent dat vooral dat hij aanwezig is om waar nodig uitleg te geven. Ook kan hij op ieder willekeurig ogenblik inbreken om een bepaald onderwerp van commentaar te voorzien. Dat deed hij vorige week woensdag toen de deelnemers gevraagd werd wat het tweede boek van het Oude Testament is. Niemand wist het antwoord. Van Rossem brande vervolgens het Oude Bijbelboek volledig af. "Totaal krankjorum, gewelddadig en idioot", liet de historicus aan duidelijkheid niets te wensen over. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
E
Waarom deze ophef over een zuurpruimende marionet met titel waardoor hem intelligentie wordt toegedicht. Niet de adem waard om over te discussiëren.Een uitstekend voorbeeld van een wijs woord; ‘Laat niemand zichzelf bedriegen. Als iemand onder u denkt dat hij wijs is in deze wereld, laat hij dwaas worden, opdat hij wijs zal worden. Want de wijsheid van deze wereld is dwaasheid bij God, want er staat geschreven: Hij vangt de wijzen in hun sluwheid.’

??1 Korinthe? ?3:18-19? ?HSV??

N
Gelukkig durft Maarten van Rossem dit niet over de Koran te zeggen.

Dan heeft hij meteen een Fatwa aan zijn zwarte broek.
Toon meer reacties (32)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!