Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Ik ben een luie christen (en Henk Binnendijk schudde mij wakker)

Er zijn mensen die een uur eerder opstaan om de Bijbel te lezen. Mij niet gezien. Ik spring het liefst zo snel mogelijk op de fiets om naar het kantoor te gaan. En ’s avonds verkies ik het nieuws boven de Bijbel. Wat in de krant staat is morgen oud nieuws. De Bijbel is ook over een week nog actueel.

Een oproep om iedere dag een verhaal uit de Donald Duck te lezen blijft bij mij sneller hangen dan die goedbedoelde aansporing van de ouderling om de trouwbijbel (waar ligt ‘ie eigenlijk?) niet als een antiek meubelstuk te gebruiken. Met de Bijbel heb ik een haat-liefdeverhouding. Dat sommige Bijbelverzen op meer dan tien verschillende manieren geïnterpreteerd kunnen worden, maakt mij niet enthousiaster over het meest verkochte boek ter wereld. Gefrustreerd ga ik dan iets anders doen. Maar soms zie ik opeens het ‘licht’ en beluister ik een anderhalf uur durende studie om meer over een Bijbelgedeelte te horen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

C
Een broodnodige schop onder de kont.... Helemaal eens!
Wat mij betreft volg jij Henk Binnendijk straks op. :) Dat je, met je platform ons allemaal steeds wakker zal schudden en ons er aan zal herinneren dat God zoeken in de Stilte, net zo belangrijk is als dat je telefoon aan de lader moet.

Zegen!
c
Die sprekers zullen er wel zijn alleen ze zullen door de meesten weggezet worden als oud vuil. kritiek willen de mensen niet meer horen. en vooral niet als je met een oordelende God komt. Moet allemaal lieve en opbouwde woorden zijn.Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!