Ignace
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 augustus 2020 door Patrick Simons

Volgens pastor Ignace Demaerel zijn christenen eeuwenlang meegegaan in verkeerde godsbeelden

Hoewel het soms lijkt alsof de secularisatie ons volledig overspoelt, is het overgrote merendeel van de mensheid nog steeds religieus. God en godsdienst lijken volgens denker, pastor en godsdienstleraar Ignace Demaerel dan ook niet dood te krijgen. In zijn nieuwe boek ‘Mag God nog God zijn’ geeft hij antwoord op een aantal zeer belangrijke vragen over godsbeelden in een postmoderne tijd. CIP.nl sprak met hem: “Als evolutionisten consequent zouden zijn, zouden ze zeggen dat het menselijk leven niet meer waarde heeft dan dat van een hond, een plant of een steen.”

Demaerel is pastor en godsdienstleraar, maar schrijft ook voor seculiere media. Daardoor ziet hij vaak het spanningsveld waar we als christen in de moderne maatschappij mee te maken hebben. Tel daarbij op dat hij filosofie gestudeerd heeft en je hebt een prachtig onderwerp voor een boek. “Godsbeelden die in de maatschappij en de media naar voren komen kloppen vaak niet”, vertelt hij. “Dit boek is daarom bedoeld voor zowel christenen als niet-christenen. Het is vooral bedoeld voor zoekende mensen die zich interesseren in spiritualiteit en bereid zijn om kritisch te kijken naar hoe onze maatschappij met God en godsdiensten omgaat.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Mooie gedachten. Ik hoop het boek in elk geval eens te lezen.
c
Wat hij aan geeft is zeker van belang om God te leren kennen kost je wel wat tijd om de stilte op te zoeken. In een paar min zit je hoofd nog te vol met andere gedachten om echt diep in het woord te duiken. Daniel had ook een drukke agenda maar zocht toch 3x op de dag stilte op. De vraag is alleen willen wij dat in onze agenda plannen. En zoals hij aangeeft je zult de Vader beter leren kennen
Inderdaad, wat hebben we vaak een verkeerd beeld van God gehad en uitgedragen. Daarom moeten en mogen we kijken naar Jezus die zei: “Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien” (Joh. 14:9).
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!