Mart-Jan Paul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Hoe Mart-Jan Paul misverstanden over het Oude Testament bij christenen wegneemt

“Helaas worden in christelijke kring veel Bijbelteksten uit hun verband gelicht en daardoor ontstaan misverstanden. Het gevolg is dat veel christenen grote delen van Oude Testament niet lezen”, merkt prof. dr. Mart-Jan Paul naar aanleiding van zijn nieuwe boek Struikelblokken op. De hoogleraar Oude Testament legt uit waarom ook christenen anno 2020 de complexe en gewelddadige teksten uit het eerste deel van de Bijbel tot zich zouden moeten nemen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek ‘Struikelblokken’ te bestellen

Reacties

K
Je kunt alle gruwelijkheden in de bijbel nooit helemaal begrijpen. Maar als je beseft dat God zijn eigen zoon (het liefste wat hij had), heeft gegeven om de gehele wereld te redden, dan komt het wel in een ander perspectief te staan.
@Eddy, kunnen we elkaar alsjeblieft met een beetje fatsoen behandelen. Ook als je het oneens bent met zijn uitleg, een zin als “vuilbaktheologie beste vriend” klinkt cynisch en schept grote afstand tussen twee broeders.
P
Het Nieuwe Testament is de index van het Oude Testament, geboden zijn nooit verboden geweest en door je niet aan de geboden te houden ben je in zonde gevallen, immers geboden naleven zal je geestelijk welvaart geven. Waar God recht deed in het OT zo doet Jezus het in het NT BIJ zijn wederkomst. Het is nu nog genade tijd.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen