kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2020 door Redactie

Wederom Kamervragen voor minister Kaag over Nederlandse link met Palestijnse terroristen

Er zijn wederom schriftelijke Kamervragen gesteld aan de minister voor Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. Deze week bekende ze dat twee verdachten van een bomaanslag, waarbij het 17-jarige Israëlische meisje Rina Shnerb om het leven kwam, salaris ontvingen dat deels betaald is met Nederlands geld. ChristenUnie, SGP, VVD en PVV hebben schriftelijke vragen ingediend.

De vragen werden ingediend door Joël Voordewind (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP), Arne Weverling (VVD), en Raymond de Roon (PVV). Er wordt dieper ingegaan op de rol van de minister en men wil weten hoeveel ze nu eigenlijk precies al wist. Zo stellen ze eerst de vraag waarom de minister pas deze maand heeft besloten om de financiering van de UAWC, de organisatie waar de terroristen door betaald werd, te stoppen terwijl ze vorig jaar augustus al te horen kreeg dat twee van hun medewerkers verdachte waren bij een dodelijke terreuraanslag. Ook wordt er gesteld dat Kaag al in mei vorig jaar op de hoogte was van het feit dat twee werknemers van de UAWC tevens lid waren van de PFLP, een Palestijnse organisatie die door Europa als terroristisch wordt gezien.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Terecht dat een vragen worden gesteld. Het beloningssysteem van Palestijnen , die aanslagen plegen wordt gefinancieerd met gelden van sponsors. Het is hoogtijd helderheid te verkrijgen waar de Nedelandse steun voor besteed wordt.

Mosab Hassan Yousef, the Green Prince speaks at UN (subtitled). "Son of Hamas" doet zijn verhaal en legt uit hoe de politieke elite zich verrijkt en de gewone mensen minacht. https://www.youtube.com/watch?v=62DviKhQCTcTijdens een pro-Hamas rally in Gaza City on July 27, Hamas spokesman Abdel Latif Qanou tot de westerse donors>Hamas blijft zich inzetten voor het verzetsproject en bereidt zich voor op de bevrijding [van heel Palestina, van de Jordaan tot de Middellandse Zee]. We zullen geen concessies doen en we zullen geen centimeter van het land Palestina opgeven" , zelfs niet in ruil voor miljarden dollars of alle schatten van de wereld.

Toch maar doneren? Geld voor rakketten, tunnels, balonnen die de oogsten in brand zetten.