Sigrid Kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 augustus 2020 door Sjoukje Dijkstra

Sigrid Kaag maakt van haar geloof geen geheim: "Soms denk ik: waar is God?"

De meeste christenen voelen zich bij D66 niet direct thuis. Kandidaat-lijsttrekker Sigrid Kaag daarentegen wél. Van haar katholiek zijn maakt de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking geen geheim. Bij D66 voelt ze zich thuis, omdat daar volgens haar alle levensovertuigingen welkom zijn.

Het is juist wat haar zo aanspreekt bij de liberale partij. Dat christenen D66 hekelen, omdat sommige standpunten lijnrecht staan ten opzichte van wat zij geloven, dat verbaast Kaag. Ze verklaart: “Misschien komt het, omdat D66 in het verleden wel eens een aantal kleinere voorstellen heeft gedaan die bij elkaar opgeteld misschien een beeld geven alsof alles wat aan geloof hangt uit de politiek moet worden gebannen.” Ook wat betreft medisch-ethische issues, zoals euthanasie en abortus, botst het voor haar persoonlijk niet met de standpunten van D66.

“We hebben in Nederland op dat gebied bepaalde keuzes gemaakt. Daar sta ik achter”, zegt ze. Ik geloof in de zelfbeschikking van ieder mens, maar dat leg ik niet aan anderen op. Niemand moet ooit het idee kunnen krijgen dat er dwang achter zit. Zeker met voltooid leven is zorgvuldigheid geboden. En die betracht mijn partij. Iedereen beseft dat bij zulke gevoelige thema’s finesse en wederzijds begrip van het grootste belang zijn. Het gaat om leven en dood, groter dan dat wordt het niet.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Premier Rutte: "Kijk naar schade die kerkdiensten hebben aangericht"
- SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat
- Kees van der Staaij vraagt zich af waarom IKEA-bezoekers meer vrijheid hebben dan kerkgangers
- Kees van der Staaij debatteert met minister over genderneutraal speelgoed: "Kunt u uw tijd echt niet beter besteden?"
- Gert-Jan Segers schrikt van kerken die nog diensten houden: "We moeten bekend staan om naastenliefde"
Meer over Politiek »

Reacties

K
Anders dan bij CU en SGP is het leven bij D66 niet altijd beschermwaardig. De notie dat er een Schepper is die gaat over ons leven, ontbreekt volledig bij D66 en blijkbaar ook bij Sigrid Kaag.

D66 vindt dat ze er is voor alle gelovigen. Of nu gaat om moslims, joden of christenen of aanhangers van jomanda, het maakt ze niets uit.. want elke stem telt. Als je hoort hoe D66 te keer gaat, tegen de gevoelige punten binnen de joods christelijke samenleving.. dan kan je christen maar één conclusie trekken, stem nooit op D66 want ze zijn er niet voor de christenen en joden.
c
Ook hier lees je dat het goede in de mens zit. Wij moeten de wereld veranderen. Daardoor wordt er andere God gecreëerd als wat er in de bijbel staat. En de wereld gaat er echt niet beter op worden. Je komt in de bijbel tegen dat geen 1 mens het goede zoekt. Het besef dat we zondaren zijn willen we niet meer horen. Er wordt gezegd we maken alleen maar wat fouten. Deze gedachte veroorzaakt dat wij het toch een deel zelf moeten doen om heilig te zijn. Hierdoor zetten we Jezus verlossingswerk op de 2e plek waardoor het evangelie geen kracht heeft
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!