jan huitema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 oktober 2020 door Nienke Alblas

Ds. Jan Huitema leerde om gebedsgenezing toe te passen: "Mooi om te ervaren dat God ingrijpt"

Gebedsgenezing is voor veel christenen te zweverig. Die huiver begrijpt dominee Jan Huitema. Hij heeft geleerd om hier zuiver mee om te gaan en toe te passen. De theoloog en emeritus-predikant bad jarenlang voor genezing en bevrijding in Drachten, richtte samen met een aantal anderen de werkgroep ‘Genezing en bevrijding’ binnen het Evangelisch Werkverband op. Daarnaast schreef hij een boek met als titel de verzuchting: 'Was er maar niets tussen hemel en aarde!'. "Het is zo mooi om Gods aanwezigheid en zijn ingrijpen te ervaren tijdens een genezingsdienst", vertelt de 76-jarige dominee.

Jan Huitema werd in de oorlog geboren in een dorpje in Friesland. In de jaren zestig ging hij in Groningen theologie studeren. De theoloog heeft vier verschillende gemeenten gediend. "In Heerenveen heb ik het landelijke Oasewerk leren kennen en in 1992 hebben wij het Oaseteam Drachten opgericht. Eens in de twee maanden hielden wij thuis of op locatie genezingsbijeenkomsten."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek 'Was er maar niets tussen hemel en aarde!' te bestellen

Reacties

Dit frisse en geestelijke artikel stijgt ver uit boven het grijze (mistige) 'evangelie' van leerstellingen ('van mensen en demonen'), wetten en discussies over Israël, doop, eindtijd, e.d.

Voordat de kerk een charismatische geloofsgemeenschap is, zullen eerst al haar leden afzonderlijk moeten worden gedoopt in en vervuld met Gods geest.

Dan kan ze de (mooie) opdracht van Jezus opvolgen: In mijn naam zullen jullie zieken genezen, in nieuwe (geestelijke) talen bidden, demonen uitdrijven ... .

We hebben meer van dit soort artikelen nodig!
Amen, dit leert de Schrift.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen