Corien en Cees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 juli 2020 door Patrick Simons

Cees en Corien geloven dat de oerknal een scheppingsdaad van God was

Wetenschap en geloof combineren? Onmogelijk, zeggen sommige christenen. Toch is dat precies wat Cees Dekker, Corien Oranje en Gijsbert van den Brink doen in hun nieuwe boek OER. Hierin wordt het bijzondere verhaal verteld van het ontstaan van de wereld, de grootheid van de Schepper, de val van de mens en hoe God een fantastisch reddingsplan in werking stelde. Maar de wetenschap wordt allesbehalve genegeerd. Zo geloven de auteurs dat de oerknal een scheppingsdaad van God was. CIP.nl sprak met Cees Dekker en Corien Oranje, twee van de drie auteurs. “De kern van het verhaal, de kern van OER, is Jezus.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Evolutie
- Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen
- Kunnen christenen evolutie combineren met God?
- Zes redenen waarom de evolutietheorie prima samengaat met het christelijk geloof
- Evolutie: zes redenen waarom het niet samengaat met het christelijk geloof
- Stef Heerema trekt aan de hand van de Nederlandse bodem de evolutie in twijfel
Meer over Evolutie »

Klik hier voor meer informatie over het boek OER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik vraag me echt af waarom zou God onze schepper dan een leugenaar zijn. Zie Exodus 20:11 Want toen God de 10 geboden aan Mozes gaf Zegt God letterlijk dat alles in 6 dagen gemaakt heeft. In verband met sabbat. En al zou het miljarden jaren zijn, Dan overtreedt hij het 9 gebod, u zult geen valse getuigenis geven. God zou dan liegen tegen Mozes tegen volk Israël en tegen ons. Ik kies dan liever een God die wonderen doet, die mij bevrijd heeft door Zijn Woord, Dan een god die gecreëerd is door de wereld, die Hem als een leugenaar afschildert.
K
Mijn grote bezwaar is het grote gemak waarmee het evolutionisme als een bewezen feit wordt neergezet, terwijl dat ook een geloof en een theorie is, en dat het letterlijke ooggetuigenverslag van Gen.1-11 zo wordt uitgerekt dat het valt te rijmen met het evolutionisme. Voor mij is Gen.1-11 een letterlijk verslag van de werkelijkheid en het evolutionisme een compleet onbewezen en onzinnige theorie.
de apostelen waarschuwden ons al 2000 jaar geleden over mensen die de Schriften verdraaien! Helaas wagen deze schrijvers op glad ijs...........2 Petrus 3 vers 15 etc etc
Toon meer reacties (21)