euthanasie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2020 door Patrick Simons

Steunt FVD de stervenswet van Pia Dijkstra nu wel of niet? Eerste Kamerlid geeft antwoord

Vorige week diende D66-Kamerlid Pia Dijkstra haar omstreden initiatiefwet over ‘voltooid leven’ in. De wet moet het mogelijk maken dat ouderen die hun leven als voltooid zien, een einde aan hun leven kunnen maken. Dat de christelijke partijen deze wet niet steunen spreekt voor zich, maar ook Forum voor Democratie lijkt dat niet zomaar te gaan doen.

Dat zegt senator Nicki Pouw-Verweij desgevraagd op Twitter naar aanleiding van een vraag van Gert-Wim Dubbeldam. Hij vroeg zich af of Forum voor Democratie de wet zou steunen zoals vorige week in het Reformatorisch Dagblad stond. De krant schreef in een explainer namelijk dat de wet op gegarandeerde steun kon rekenen van de partij van Thierry Baudet. Die term stoot Eerste Kamerlid namens FVD Nicki Pouw-Verweij nogal tegen de borst, zo schrijft ze. “Maar ik snap de vraag, zeker vanuit christelijke hoek, en geef graag verduidelijking.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
De leeftijdsgrens van 75 jaar is arbitrair en kan worden opgevat als leeftijdsdiscriminatie. Als dit door gaat, dan krijgen binnen 20 jaar ernstig depressieve mensen van soms veel jonger dan 75 jaar ook een pilletje. Want dat is natuurlijk veel "humaner" dan dat iemand voor een trein springt of een overdosis medicijnen neemt. En zo neemt de waarde van het leven beetje bij beetje af, en zullen er steeds meer excuses bestaan om een leven maar te beëindigen. En ook steeds minder reden om wel te investeren in "moeilijk"" leven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.