Anne borkent
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 juli 2020 door Patrick Simons

Toen de wereld van Anne instortte, gebeurde een wonder: "Een donkere deken werd van me afgetrokken"

Anne Borkent is samen met zijn vrouw Jedidja voorganger van de C3 Rivers kerk in Arnhem en Nijmegen. Dat had hij zo’n 20 jaar geleden absoluut niet kunnen bedenken. Vanwege een burn-out en chronisch vermoeidheidssyndroom moest hij stoppen met zijn studie en zijn werk. Anne vertelt hoe een absoluut dieptepunt een hoogtepunt werd. “Ik zag een duistere aanwezigheid van mij weggaan. Het voelde alsof er een donkere deken van me werd afgetrokken.”

Anne groeit op in de kerk en besluit daarna Econometrie gaan studeren. Hij is altijd al een streber geweest en neemt alleen genoegen met het beste. Zo dwingt hij zichzelf om tentamens altijd in één keer te halen. Naast zijn studie werkt hij ook nog op Schiphol als schoonmaker en als student-assistent op de universiteit. Op het moment dat hij ook nog wordt verkozen als voorzitter van de studievereniging gaat het mis. “Er gebeurde iets raars. Iedere keer wanneer ik naar de universiteit ging om te werken aan een opdracht, werd ik ziek. Ik kreeg koorts en begon me heel slecht te voelen. Eerst dacht ik natuurlijk dat het gewoon een griepje was.” Anne blijft een poosje thuis om uit te zieken en gaat daarna weer aan de slag. Maar het gevoel keert direct weer terug. “Zodra ik achter een computer ging zitten, begon alles te draaien. Het voelde alsof ik watten in mijn hoofd had, alsof ik niet kon nadenken.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik was bang dat het kindje op mijn ex zou gaan lijken"
- Dennis was satanist: "Heel mijn leven vocht ik tegen de Schepper van hemel en aarde"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel mooi getuigenis en wat het bovennatuurlijke betreft, zo herkenbaar. Dank u wel
Een mooie getuigenis van Anne. Geen opsmuk, geen overdreven verhalen, maar alle eer naar God. Er zijn talloze verhalen waarin God mensen opzoekt en aanraakt en een pad toont in de woestijn. Er zijn ook mensen die wel geloven in God, maar nooit enige beweging van God in hun richting ervaren. Soms is dit best frustrerend omdat ze dat niet begrijpen. Maar de Heere is een soeverein God. Het belangrijkste is toch dat je weet een kind van God te zijn en je mag geloven in Zijn woord.
K
Niets ten kwade van Anne, maar in de traditionele kerken wisselen predikanten met enige regelmaat (na 4 tot 8 jaar) van gemeente. Dat is goed voor zowel de gemeente als de voorganger. Het houden beiden scherp en voorkomt dat er een soort geestdodende gewoonte ontstaat. Hoe werkt dat in evangelische gemeenten? 12 jaar is best lang.
Toon meer reacties (2)