Kees en Gert-Jan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2020 door Patrick Simons

Kamervragen over dreigende boete CvI: "Discriminatie tegen Israël is onacceptabel"

Er is ophef ontstaan over de wijze waarop de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een controle heeft uitgevoerd bij het Israël Producten Centrum (IPC) van Christenen voor Israël (CvI). Er werd gedreigd met een boete omdat het etiket op flessen wijn uit Israël niet aan de voorwaarden zou voldoen. SGP en ChristenUnie stellen Kamervragen over de situatie.

Vorige week vrijdag kwamen er ambtenaren van de NVWA op bezoek bij Christenen voor Israël. Ze gaven daarvoor twee redenen aan. Allereerst checkten ze of het voedselveiligheidsplan op orde was. Daarnaast vertelden ze ook dat de organisatie waarschijnlijk een boete gaat krijgen voor de etikettering van de Hebron-wijnen. Vorig jaar besloot de Europese Unie dat producten uit Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, in de Golanhoogten en Oost-Jeruzalem niet meer mochten worden verkocht met ‘Made in Israël’ op het etiket. Ook Nederland ging hierin mee.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Goed bezig! Ik heb gereageerd via CvI met: "Het is de eerste keer in mijn leven dat ik (73 jaar) protest aanteken tegen een handeling van een overheidsinstelling. Ik schaam mij kapot dat ik Nederlander ben."
E
Nederland is een laf land geworden, waar oliegeld van dictaturen regeert.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events