Martijn Emmerzaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom Martijn moeite heeft met christenen die zich laten overdopen

“Als je als kind bent gedoopt, hoef je dat later niet over te doen. Wie dat wel doet, zegt daarmee eigenlijk dat de eerste doop niet volledig was.” Na een grondige studie naar de doop, ontdekte Martijn Emmerzaal dat de kinderdoop de beste papieren heeft. De schrijver van het boek ‘Genade Water - De doopbelofte voor klein en groot’ respecteert christenen die van de volwassendoop overtuigd zijn. Martijn legt uit waarom hij moeite heeft met mensen die als kind zijn gedoopt en zich opnieuw laten dopen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Doop
- Onrust op Urk: leerkracht mag niet meer voor de klas nadat hij als evangelist bekeerling doopt in IJsselmeer
- Kinderdoop of volwassendoop: wat is de Bijbelse doop?
- "Doopwater mag christenen niet scheiden"
- Tien uitspraken van ds. Van Campen over de doop
- Martijn respecteert volwassendoop: "Toch heb ik mijn kinderen laten dopen"
Meer over Doop »

Klik hier om het boek van Martijn Emmerzaal te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Ik ben zo'n iemand die komende uit een Reformatorische kerk zich uit overtuiging heeft laten (over)dopen. De leer van de reformatie is, dat de doop in de plaats van de besnijdenis is gekomen als een teken van het verbond wat God met Abraham heeft gesloten. Omdat ik wel gelovig, maar niet wedergeboren was, want daar werd in onze kerk nooit over gesproken, kwam er een moment in mijn leven dat dit wel plaats vond en ik naar verlangde om daar getuigenis vanaf te leggen door de doop door onderdompeling.
J
God heeft inderdaad de eerste stap gezet nl. dat Jezus aan het kruis is gestorven, en weer is opgestaan, en wij hierdoor door geloof gered mogen worden. Probleem met kinderdoop (c.q. babybesprenkeling) is dat kleine kinderen c.q. baby's nog geen geloof kunnen hebben. Zij zijn ook nog niet in staat Jezus aan te nemen als hun Verlosser.

En wat zou er gebeuren met kinderen die niet 'gedoopt' zijn. Dan zou God dus geen beloften voor deze kinderen hebben? Dan zouden deze kinderen gelijk met 3-0 achter staan.
W
Beste broeder Martijn,

Fijn dat je dit onderwerp niet uit de weg gaat.

Zelf ben ik als baby gedoopt en heb ik mij in 2017 laten dopen. In 2016, ik was toen 42, nam ik pas de beslissing om Jezus te volgen en mij te bekeren. Daarvoor geloofde ik wel, maar had totaal geen relatie met Jezus. Mijn wedergeboorte zette alles op zijn kop. Ook hoe ik over de doop dacht.

Je verwoord het mooi Martijn: “Als je als kind bent gedoopt, is er op dat moment beleden dat Jezus voor je zonden is gestorven." Het is inderdaad beleden, maar helaas niet door jou.
Toon meer reacties (37)