plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2020 door Robert Plomp

Wereldgelijkvormigheid in de kerk: christenen schakelen andere christenen uit

Eén van de vervelendste reacties die je kunt krijgen is de ja-maar-reactie. Zojuist heb je je visie uiteengezet. De voors en tegens zijn afgewogen, de praktijk heb je in het licht van je principes geplaatst, en de feiten en de gevoelens heb je recht gedaan. Voor je zit een groep trouwe vrienden die ademloos naar je heeft geluisterd. En toch volgt een ja-maar-reactie die ook nog eens hout snijdt. Niet dat je hele verhaal omvalt, maar er is toch meer denkwerk nodig. Je voelt je in je hemd staan. Maar gelukkig ben je met vrienden, en samen denk je verder. De ja-maar kwam uit een goed hart, dat hielp.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

O
Zit veel in. Alleen wat lastig blijft hoe je Gods woord ziet als gezaghebbend en of open voor eigen interpretatie. Paulus was ook behoorlijk stevig in zijn vermaningen. Toen Jezus met gezag sprak gingen ook vele weg. Hij zei zelfs tegen de 12 gaan jullie ook niet weg. Maar hoewel men niet alles begreep zei men Her U hebt woorden van eeuwig leven.
K
Helaas zijn er tal van onderwerpen die voor veel christenen maatgevend zijn voor het ware geloof. Evolutie, euthenasie, samenwonen, scheiden, zondagsbesteding, kleding, het kerkverband. Terwijl christen zijn betekent het navolgen van Christus. Maar het navolgen van Christus is niet het zo goed mogelijk voldoen aan zelf opgestelde regels. Want dan onderscheiden wij ons in niets van de farizeeërs in Jezus tijd. Navolgen betekent onze naaste en onze vijand lief hebben. De minste zijn en er voor de ander zijn. Zonder te oordelen.
J
Iemand waarschuwen is niet iemand oordelen, God oordeelt.

Iemand accepteren, meevoelen of een arm om hem of haar heen, is niet de levensstijl accepteren of goedpraten..

God is rechtvaardig, goed is goed en fout is fout, geen gedoogbeleid en alles moet verantwoord worden.

Als je zegt dat Homosexualiteit tegenwoordig prima is, dan is de volgende stap waarschijnlijk Pedosexualiteit en andere sexuele afwijkingen.., echt gruwelijk.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.