Van Campen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 juli 2020 door Patrick Simons

Volgens ds. Van Campen hebben christenen meer nodig dan een geestelijke snack

Wil je vol raken van God? Wil je weer enthousiast worden? Dan is het tijd om te graven. Hoe je dat doet? “Door te bidden en het Woord te onderzoeken.” Dat zei dominee M. M. Van Campen afgelopen zondag tijdens een jongerendienst waarbij de vraag centraal stond hoe je weer vol kunt raken van God. “God zegt: Ik geef jullie volheid en overwinning, maar dan moet je wel zelf greppels graven.”

Van Campen preekte over het graven van greppels naar aanleiding van 2 Koningen 3. Daarbij heeft hij drie aandachtspunten: geestelijke strijd, geestelijke muziek en geestelijke volheid. Hij preekte hierover omdat meerdere jongeren aan hem gevraagd hadden hoe ze vol kunnen raken van God. “Als ik brand voor de Heere God merken jullie op de voorste rij de hitte. Het spat ervan af. Maar als ik lauw ben voelen jullie die warmte niet. Hoe raak ik dan eigenlijk vol van God? Dat is het thema van vanavond.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Mooi, en ook tijdens het graven zijn er momenten dat je moe wordt en wil opgeven, maar dan zijn er broeders en zusters die je helpen en bemoedigen, geef niet op!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.