Mohn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 juli 2020 door Patrick Simons

Waarom christenen die complottheorieën verspreiden gevaarlijk bezig zijn

De complottheorieën vliegen ons in deze tijden om de oren. Maar juist als christenen hebben we volgens ds. Dennis Mohn iets veel beters te doen. Dat stelde hij tijdens een recente preek in de Kerk van de Nazarener in Vlaardingen over dit onderwerp. "Wanneer we als christenen opgaan in allerlei complottheorieën beschadigen we onze geloofwaardigheid."

De predikant begint door de bekende vraag van Pontius Pilatus te stellen: Wat is waarheid? “Ongeveer 2000 jaar later klinken veel christenen op internet net zoals Pilatus. De laatste tijd is er een enorme boost van fakenews en complottheorieën gekomen. Ook onder christenen heeft het veel terrein gewonnen. Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat Bill Gates het coronavirus heeft uitgevonden zodat hij iedereen kan vaccineren met een chip en daardoor meer macht en controle kan krijgen. Ik zal eerlijk zijn: ik heb niet de illusie dat ik vandaag verandering kan brengen in iemands complotdenken. Dit verhaal is misschien meer voor de mensen die ernaartoe getrokken worden. Van mij mag je het straks allemaal wegzetten als onzin. Je mag mij straks een slaaf van de mainstreamtheologie noemen of een product van het instituut kerk. Dat maak met niet uit. Maar dan mag ik wel nu even mijn verhaal doen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Erg eenzijdig. Feit is dat we mogen bouwen en vertrouwen op Jezus onze Heer! Neemt niet weg dat we waakzaam moeten zijn, ook woorden van Jezus. En effe serieus alles wat er om ons heen gebeurd is geen toeval er is een tegenstander die het liefst heeft dat wij doorslapen. Wakker zijn dus en uiteraard de handen en voeten zijn van Jezus. Je word tegenwoordig al snel weg gezet dat je een complot denker bent, is niet aan ons om te zeggen. Degene die anderen wakker willen schudden doen dan echt niet alleen uit angst of om mensen bang te maken .
J
We moeten ook scherp zijn en alles toetsen. Corona vaccin verandert de DNA van de mens
W
Wie is de complot-denker? Hij/zij die ze tracht te ontmaskeren of hij/zij die ze smeedt? Neemt geen deel aan de onvruchtbare werken der duisternis, maar ontmasker ze veeleer! Efeze 5:11. Met de bijbel open! Onderzoek, toets en ontmasker! Juist in deze tijd!
Toon meer reacties (18)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.