paul visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 juli 2020 door Patrick Simons

Volgens dominee Paul Visser gaat geloven niet vanzelf: "Volharding is een bewijs van echtheid"

Houd vol!’ Het klinkt zo eenvoudig, maar kan tegelijkertijd ontzettend lastig zijn. Volharding is volgens dominee Paul Visser echter een sleutelwoord in de Bijbel. Hij spreekt er donderdag 9 juli over op het online event ‘Volhouden!?’ van Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK). CIP.nl sprak alvast over dit onderwerp met de predikant. “Levend geloof vraagt in de Bijbel altijd om volharding. Terwijl vaak wordt gedacht dat als het echt is, je vanzelf niet anders meer wilt.”

De predikant vertelt dat volharding ontzettend veel voor hem betekent. “Ik heb in mijn leven het meeste van God geleerd en ontvangen door gewoon stug te vol te houden. Het is ook een kernwoord in de Bijbel. Dat zien we bijvoorbeeld terug in Handelingen 2. Er zijn daar mensen op een heel verrassende manier tot geloof gekomen. We lezen dat ze verslagen werden in het hart, zich lieten zich dopen en één en al enthousiasme waren. Dat kan niet meer stuk. Toch is het eerste wat we vervolgens van hen lezen dat ze volharden. Ze volharden in de leer van de apostelen, in de gemeenschap, in het breken van het brood en in de gebeden. Ze gaan bewust door op wat God begon ook als het eerste enthousiaste gevoel wat is bekoeld.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over het online event

Reacties

K
Ik ken wel mensen die door de verdrietige gebeurtenissen in hun leven het niet meer kunnen opbrengen op in God te geloven. Het karakter van die mensen is niet veranderd. Ze zijn nog even oprecht en betrokken naar hun naaste. Een naastenliefde waar kerkgangers nog wat van kunnen leren. En dan moet ik denken aan die andere woorden van Jezus: "zalig zijn zij die treuren, want zij zullen getroost worden".
F
Laten we er vooral voor oppassen om niet lauw te zijn. (Opb 3)
A
we halen, i.v.m. de juiste noodzakelijke gevoelens die we van elkaar verwachten, nogal wat zaken door elkaar. Geloven / bekeren / vasthoudend-belijden-voor-een-ander zijn eigenlijk heel verschillende zaken. Er is immers maar één geloof wat ons tot rechtvaardigeheid gerekend wordt https://goedbericht.nl/welk-geloof-telt-voor-god/

Laten we deze scheiding wel maken. Immers, wel/niet dat geloof....God's Plan volvoert Hij toch !! Dat hangt niet van ons geloof of gevoel of beleving af.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events