staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juli 2020 door Patrick Simons

Tweede Kamer debatteert over racisme: "Ook ongeboren lives matter"

Gisteren werd er in de Tweede Kamer uitgebreid gedebatteerd over racisme. Ook de christelijke partijen kwamen daarbij aan het woord. Kees van der Staaij stelde dat alle mensen naar Gods evenbeeld geschapen zijn. Maar, zo zei hij even later, “Ook ongeboren lives matter”. Gert-Jan Segers benadrukte dat het kabinet excuses moet aanbieden voor het slavernijverleden van Nederland.

“We leven gelukkig in een land waar mensen het als onrecht zien om mensen op grond van hun huidskleur anders te behandelen”, stelde Van der Staaij in zijn bijdrage. “Gelukkig leven we in een land waar, als dat toch gebeurt, er tal van mogelijkheden zijn om het aan de kaak te stellen. De opgewonden racismediscussie van de afgelopen weken leidt niet zelden tot onderlinge vervreemding. Wordt dit proces niet gekaapt door sterk ideologisch gedreven activisten die strijden voor een revolutionaire omkering van de hele maatschappij? Kan de angst om van racisme of discriminatie beschuldigd te worden mensen niet juist kopschuw maken om problemen met mensen met een andere culturele achtergrond eerlijk bespreekbaar te maken? De SGP is geneigd om deze vragen met ‘ja’ te beantwoorden.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
v.d. Staaij heeft heeft mooi gesproken.!! Volkomen met hem eens! De excuses van Segers komen me wat te vroeg. Laten we eerst de geschiedenis met elkaar, bestuderen. Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat waar is. Wel weet ik dat de laatste tijd het racisme alleen maar aanwakkert . Omdat iedereen zijn eigen feiten heeft. En er is zoveel haat naar de witte mens{ik durf al niet eens meer "blank" te schrijven} dat ik bang ben voor een escalatie. Zonde van ons mooie Nederland!!!!
J
Excuses maken voor het slavernijverleden....?

Een vader hoeft niet te boeten voor de zonden van zijn zoon en een zoon hoeft niet te boeten voor de zonden van zijn vader, Ezechiel 18: 20.

Zouden ook zwarte slavenhandelaren excuses moeten aanbieden aan de witte mens om de witte, vooral Christenslaven die verhandelt zijn vanuit Afrika naar Amerika ?

Maar ja , als we maar een deel van de geschiedenis willen geloven en behouden ...

Kijk eens naar de youtube bijdrage van Dana Ashlie - The privilege they erased from history - warm aanbevolen!

J
We moeten dus niet een deel van de historie uitwissen maar ervan leren en het beter doen, voor onszelf moeten we dagelijks vragen om vergeving van wat bij ons niet goed ging en of God het ook weg wil nemen, vraag het in geloof, in Jezus Naam ! Zou Vader Zijn Zoon iets weigeren....
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.