Alexander Stekelenburg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2020 door Jeffrey Schipper

"Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"

Even leek het erop dat christelijk Nederland een zangverbod kreeg opgelegd van premier Mark Rutte. Na stellige uitspraken op zijn persconferentie, werd een dag later duidelijk gemaakt dat het gaat om een “dringend advies”. Een advies die Alexander Stekelenburg naast zich neerlegt. Hij is in het dagelijks leven actief als prediker en CIP.nl sprak met hem. “Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen.”


Redacteur Jeffrey Schipper besprak dit interview in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 15:07.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
- SGP-Kamerlid: "Gezonde mensen worden uitgesloten van het openbare leven"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

We prijzen de Here om wat Hij geeft en we aanbidden Hem om Wie Hij is. Paulus en Silas zongen niet Gods lof in gevangenis, opdat daardoor hun boeien zouden losraken. Zij deden het, omdat zij God lief hadden. En in Zijn goedheid verhoorde God hun gebed om uitredding.

Het verkrijgen van zalving en glorie als antwoord op onze lofprijzing is niet een geestelijke wet(matigheid). Evenmin dat wij daardoor een doorbraak voor het Evangelie zouden kunnen bewerkstelligen. Dat lees ik nergens bij Jezus en de apostelen.J
Zingen blijft risico, kijk maar naar voorbeelden van koren. Betoging op Dam was buiten en daar is gevaar op besmetting minder groot.
K
Ik snap dat meneer graag wil zingen in zijn gemeente. Het is inderdaad een essentieel onderdeel van de samenkomsten. Maar hij heeft geen enkel steekhoudend argument. En geen enkele reflectie. "Wie niet mee wil zingen, kan thuis blijven". Het gaat niet om niet mee willen zingen, maar om niet besmet willen raken. En vaak nog geen eens voor je zelf, maar omdat je een oude vader of moeder in een verzorgingshuis hebt. Jammer dat voor die mensen geen ruimte is in zijn bijeenkomst. Zou dat echt Gods wil zijn?
Toon meer reacties (12)