Sean Feucht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Aanbiddingsleider beschuldigt Instagram van censuur nadat zijn video's verdwenen

"Instagram censureert de inhoud van mijn berichten", stelt aanbiddingsleider Sean Feucht van Bethel Music. "Terwijl sociale media gewelddadige video's promoten, wordt een vreedzame video met aanbidding en gebed verwijderd."

De zanger houdt vreedzame aanbiddings- en gebedsbijeenkomsten in Minneapolis, op de plek waar George Floyd om het leven is gekomen. Na zijn dood kwamen niet alleen de Black Lives Matter-protesten op gang, maar ook een andere beweging waarbij mensen tot geloof zijn gekomen en gedoopt. "We hadden de mogelijkheid om duizenden mensen over Jezus te vertellen en zagen hoe honderden hun hart gaven aan Jezus na het horen van het evangelie", vertelde evangelist Joel Bomberger hierover.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Tsja, sociale media is nogal 'biassed', mensen denken dat computersystemen en algoritmes geen bias hebben, maar ze worden gemaakt door mensen (zie Rushkoff zijn boekje over programmeren). Daarnaast zijn er 'militante' niet-christenen die content van christenen rapporteren. Dan kijkt er vak een mens naar en die heeft ook zijn/haar eigen bias. Check David Woods maar eens (los van zijn nogal aanvallende stijl), hij is pas door Youtube tijdelijk gebanned omdat hij de islam aan zichzelf 'ontdekt'. Dat hele moderatiesysteem is zo 'gekleurd' als wat.
J
Misschien moet iedere christen zijn smartphone en internet wel wegdoen (kunnen we dat nog?), omdat de bemoeienis (censuur) van internetbedrijven en andere digitale controle mogelijkheden (overheid) steeds groter zullen worden.

De tijd zal zeer benauwd worden voordat Jezus terugkomt, zo zal er voor een ieder die in Hem gelooft geen verschrikking zijn. Maar hebt goede moed Ik heb de wereld overwonnen, zegt Jezus in zijn woord
Y
Als het niet past bij hun Community, zoals ze zichzelf noemen, dan is het een sekte. Alleen dan mag je meedoen met hun clubje. Wordt het soms tijd voor een nieuwe speler op social media?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen