Paula Schot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 juni 2020 door Paula Schot

Waarom benadrukken vrouwelijke politici hun vrouw-zijn?

Sigrid Kaag, Mona Keijzer, Esther Ouwehand en Lilian Marijnissen. Waar lange tijd de teller op twee vrouwelijke lijsttrekkers bleef steken, kunnen dat er de komende verkiezingen vier of (met behulp van 50+) zelfs vijf zijn.

Sigrid Kaag en Mona Keijzer moeten nog verkozen worden, maar spelen direct de vrouwelijke troefkaart. Volgens Kaag is het tijd voor een vrouw in het torentje. Dat doet denken aan de campagnerally’s van de eveneens ‘progressieve’ Hillary Clinton, waar een paar jaar geleden werd gescandeerd: “It’s time for a women in the White House!”. Volgens Keijzer is het ook bij het CDA tijd voor vrouwelijk leiderschap. De heren zijn lang genoeg aan het roer geweest. Laat ‘knapperd’ De Jonge zijn borst maar natmaken, Keijzer komt eraan!

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Paula Schot
- SGP laat zien dat kleine partijen uitsluiten geen oplossing is
- Onrust, onvree en onmacht sijpelen ons land binnen
- Hoe corona laat zien dat we juist nú moeten investeren in het gezinsleven
- Gaan corona-perikelen de verkiezingen van volgend jaar beïnvloeden?
Meer over Paula Schot »

Reacties

Het is erg goedkoop om genderprofilering als stemmentrekker in te zetten.

Je wordt achterdochtig dat deze personen te weinig in hun mars hebben om op grond van de "rede" mensen te overtuigen. De emokaart/genderkaart wordt maar al te vaak getrokken. Makkelijk en onwenselijk.
E
Goed advies “loop niet achter poppetjes aan”, het daarop volgende gaat echter problemen geven “Verdiep je in standpunten en verkiezingsprogramma’s en kies vervolgens...” de gepresenteerde standpunten zijn per definitie voor de buhne, om stemvee enthousiast te krijgen tot sluitingstijd van de stembureau’s. Vanaf dat moment zullen deze standpunten opnieuw loos blijken....vrouwen zijn daar misschien wel net zo goed in als mannen...Ik wens ons land veel sterkte toe. Gelukkig hoeven we ons geloof niet op mensen te bouwen, Goddank.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen