Mohammed Ali
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

24 juni 2020 door Patrick Goede

Waarom racisme mijn schuld is

"Mama, waarom is alles wit?", vraagt de kleine Cassius Clay zich af. Jezus wordt in de Westerse wereld vaak afgebeeld als een witte man met blauwe ogen. Daarnaast zijn de engelen wit, de paus is wit, Maria is wit, de kerstman, ja zelfs Tarzan in de jungle is een witte man. Voor sommigen zijn dit dé voorbeelden van racisme.

"Waar zijn alle zwarte engelen dan straks in de hemel?", vraagt de toekomstig wereldkampioen boksen nieuwsgierig aan zijn moeder. Dan opgewekt: "Oh, ik weet het al. Die bereiden de melk en honing voor in de keuken!" Zijn moeder wijst hem terecht, zo zal het daar niet zijn! 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
ik vind dit een waanzinnig artikel waarbij Jezus, Zijn voorbeelden en gedrag totaal misbruikt worden. Alles wordt op een hoopje gegooid. Wat ik wel weet is dat er in "de kerk" veel boze leiders en lafaards zitten, zeker hier bij ons. Na 30 jaar nog te laf om misbruiken, leugens en laster recht te zetten. In casu tegen mezelf en onze kerk. Dat is de realiteit. Het voorbeeld van de 2e zoon vol haat in de prodigal son. En trouwens, laten we het oordeel beginnen bij onszelf. De gemeente. "Zij die buiten zijn zal God oordelen. 1 Kor. 5
E
Moet ik excuus aanbieden voor wat ik niet gedaan heb? NEEN. Moet ik foutief handelen van ons voorgeslacht veroordelen? JA. Moet ik daarom helpen de gevolgen te verminderen? JA. Als christen wil ik geen discriminatie. Daarom is ook aan alle kleuren het evangelie verkondigd. Maar: de bescherming van de eigen "stam" zit er zo diep in!! Paulus verbiedt dat: iedereen voor Christus gelijk.
Toon meer reacties (6)