don ceder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2020 door Don Ceder

Tijdelijke coronawet: noodzakelijk of vergaande inbreuk op grondrechten?

Een geneesmiddel heeft bijna altijd een bijsluiter waar de mogelijke bijwerkingen en risico’s op staan. Het risico op complicaties is vaak een noodzakelijk kwaad: Het middel om gezond te worden of gezond te blijven kan soms niet toegediend worden zonder dat er neveneffecten optreden. Soms heeft een medicijn of behandeling echter zoveel bijwerkingen, dat een patiënt goed moet nadenken of hij of zij dit echt wil en bereid is om de neveneffecten te accepteren.

Als ik het huidige wetsvoorstel ‘Tijdelijke maatregelen Covid-19’ lees, bekruipt mij een soortgelijk gevoel: ik vraag mij af of er, ondanks het noodzakelijke doel om het coronavirus in te dammen, genoeg rekening is gehouden met de mogelijk vergaande inbreuk van grondrechten van burgers, ondernemingen en kerken in onze democratische rechtsstaat.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Don Ceder
- Ik geloof in een kerk die continu de grenzen opzoekt (ook in coronatijd)
Meer over Don Ceder »

Reacties

m
inbreuk van grondrechten van burgers, ondernemingen en kerken in onze democratische rechtsstaat zou nooit te nimmer mogen worden toegestaan
M
Nederland begint al aardig op voormalig oost Duitsland te lijken. Nooit gedacht dat de VVD en CU hieraan zouden meewerken.

Nu nog een nieuwe organisatie naam (Stasi in het nederlands ) voor de handhaving van de regels
J
Abortus wordt gestimuleerd, euthanasie moet kunnen, het wordt wettelijk vastgelegd, maar het recht om ziek te worden van corona, of het overlijden daaraan, is niet aan de orde. Het mag wat kosten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen