Ds. J. C. den Ouden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 juni 2020 door Jeffrey Schipper

In de Biblebelt ging het evangelistenbloed bij ds. Den Ouden sneller stromen: "Ik stond oog in oog met de secularisatie"

“In Opheusden stond ik oog in oog met de secularisatie. Mijn evangelistenbloed is daar gaan stromen.” Bijna tien jaar was ds. J. C. den Ouden actief in Opheusden. Uitgerekend in een Biblebelt-gemeenschap, voelde de hersteld hervormde dominee zich een evangelist. CIP.nl sprak met Den Ouden in Sint-Maartensdijk over ontmoetingen, zijn passie voor muziek en waarom het domineesbestaan soms bikkelen is.

“Van jongs af aan heb ik een grote liefde voor het Woord van God”, vertelt hij. “Als kind had ik daar natuurlijk een romantische voorstelling van. Een kerk vol mensen en een prekende dominee vond ik mooi. Inmiddels ben ik alweer heel wat jaren verder en weet ik dat het domineesbestaan helemaal niet zo romantisch is. Het kan soms best een kwestie van bikkelen zijn. Je hebt het gevoel dat je altijd moet geven. Je moete altijd geestelijk zijn, en dat ben je helaas niet. Dwars door alles heen geloof ik dat de Heere mij geroepen heeft om dit werk te doen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Mooi interview, zeker wat dat laagdrempelig preken bevat.

Ik denk ook heel belangrijk in deze tijd dat mensen weinig meer van de bijbel af weten. Spreek de taal van de mensen.

Daarna gaan ze zelf op zoek naar meer antwoorden op hun levensvragen.
God kijkt niet naar de denominatie maar Hij ziet het hart aan van een elk die Hij op het oog heeft, altijd ten goede. Waar liefde is, is God.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.