Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Deze 3 mensen worden digitaal gestenigd… door christenen

Een warm bad. Zo beschrijven christenen vaak hun kerk. Een plek waar je kunt zijn wie je bent, mensen elkaars voeten wassen en elkaar vergeven. Mooie woorden die op zondag kunnen klinken vanaf een podium of een kansel. Drie christenen ervaren dit heel anders. Voor hen geen ‘bloemetje namens onze gemeente’. Zij moeten het doen met een digitale steniging. Over wie hebben we het? Ik stel deze drie ketters even aan je voor.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Jeffrey, volgens mij spreek je voor je beurt. Nog maar eens goed naar Jeroen, Henk en John luisteren. En naar hun critici! Onder die laatsten bevinden zich vast wel ongenuanceerde criticasters die nog geduld en zachtmoedigheid moeten leren. Maar daaronder bevinden zich ook veel mensen die uit liefde voor God en naaste reageren en niet vanuit een koud wetticisme. Je mag (be)oordelen, maar pas als je goed in de gaten hebt gekregen wat bedoeling en gezindheid van ieder is. Daarin verschillen mensen vaak met elkaar.
R
Op inhoud snap ik je boodschap Jeffrey en in de praktijk vind ik het soms best lastig echt die ander te willen begrijpen. Dan staan soms mijn overtuigingen/ideeën dat wel in de weg.Ik geef je wel terug dat ik me irriteer aan dit soort quotes:

‘Niet omdat hij naar bed is geweest met de vrouw van de voorganger, maar vanwege zijn boek over de eindtijd.‘Dan haak ik af en heb ik geen zin verder te lezen. Wat mij betreft doe je daar de inhoud en verschillende opvattingen op lacherige wijze tekort mee. Tip: zoek dialoog bij alle partijenC
Jezus heeft gezegd dat de Weg smal is en dat veel schapen achter de verkeerde herder aanlopen. Het is dus niet zo gek dat gelovigen, die graag álle medebroeders en -zusters meetrekken op die weg achter de juiste Herder aan, een ander uit liefde vermanen.

Maar veel mensen willen alleen maar horen dat alles mag.

Mag "alles"? Dat is niet mijn beeld van Gods Woord. Ik zou het graag iedereen gunnen hoor...
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.