Voets
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 juni 2020 door Patrick Simons

Waarom ds. Voets niet begrijpt dat christenen zich blindstaren op Paulus' bekering

De bekering van Paulus is één van de meest bekende bekeringsverhalen uit de Bijbel. Zelf wist hij precies hoe en waar het gebeurde. Maar is dat ook voor ons vandaag de dag nog belangrijk? Volgens ds J. P. J. Voets niet. Afgelopen zondag preekte hij over dit bekende verhaal en stelde hij onder andere dat hij liever niet aan iemand vraagt of hij of zij bekeerd is. "Voor sommige mensen is de bekering van Paulus de maat van alle bekeringen, de norm. Maar wij zijn toch helemaal niet in de positie om God voor te schrijven hoe Hij mensen moet bekeren?"

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Ds.Voets. Hartelijk dank voor de mooie uitleg . Ik zeg er Amen tegen . Het was een bord vol Geestelijke voeding met het pikante van de Heilige geest . Gods zegen.
H
De uitleg van deze predikant ik mooi! Heb je Jezus ontmoet, dat veranderd alles. Heldere uitleg, Amen!
H
Ben jij bekeerd, vind ik zeker geen verkeerde vraag. Al kun je beter eenvoudiger uitleggen wat je ermee bedoelt: 'je omkeren', je naar Jezus toekeren met je leven, op Hem je vertrouwen stellen, je hart voor Hem openen... Maar verder ben ik het roerend eens met wat ds. Voets zegt: de bekering van Paulus is absoluut niet maatgevend! In Hand.26:14 getuigd hij zelf, dat de Here hem gezegd heeft: 'Het valt u hard tegen de prikkels achteruit te slaan'... Dat beeld geeft verzet aan. Paulus wilde zich niet buigen, maar God 'greep hem in z'n nekvel'!
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.