Amsterdam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Christenvervolging in Amsterdam: Bommeldingen bij kerk en doodsbedreigingen

Bij christenvervolging denk je al snel aan ervaringsverhalen uit Noord-Korea en Nigeria. Aan dat rijtje kan echter ook onze eigen hoofdstad worden toegevoegd. Dit blijkt uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam, uitgevoerd naar aanleiding van schriftelijke raadsvragen over bedreigingen van christenen in asielzoekerscentra die zich vanuit de islam bekeerd hebben. 

In het onderzoeksrapport van de gemeente is sprake van 'een lijst van 25 concrete gevallen van negatieve reacties op bekering of geloofsverlaten'. Bekend is dat acht van deze 25 casussen gaan over gevallen van bedreiging tot geweld of daadwerkelijk geweld, en van vijf gevallen is duidelijk dat zij in Amsterdam hebben plaatsgevonden. Het gaat om de volgende vijf gebeurtenissen:

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christenvervolging
- Rechtszaak Pakistaans christelijk echtpaar wéér afgezegd: "Onmenselijk"
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
- Drie jaar geleden werd Leah Sharibu ontvoerd: is de wereld haar vergeten?
- Opnieuw zware teleurstelling voor Pakistaans echtpaar in dodencel
- Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte
Meer over Christenvervolging »

Reacties

P
Dat de overheid dit via de kerk moet vernemen is verontrustend vooral zoals we in vrijheid leven. Is dit een manier om het in de doofpot te doen tot dat het een probleem wordt. Laten we eerlijk zijn als deze cultuur verschillen niet de kop ingedrukt worden, en ik vrees het ergste zal dit leiden dit tot discriminatie.
E
Ik herken dit. Bij ons in de gemeente zijn in de loop van jaren tientallen ex moslims gedoopt. Bedreiging gebeurt niet heel vaak maar meestal bij mensen die de bekering niet onder stoelen of banken wegsteken.Een goede vriend van mij, een bekeerde Iranier, is zowel in het azc maar ook daarbuiten ernstig bedreigd.
Tijdens een doopdienst werden foto's gemaakt. Dat kan nu niet meer. Het is te gevaarlijk. De gemeenteleden is verzocht geen foto's te maken. De foto van de dopeling kwam via moslims in Nederland die hem herkenden in Irak. Vandaar werd het gezin in Irak ernstig bedreigd.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen