Demonstratie Arnhem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom deze christenen afstand nemen van de 1,5 metersamenleving

Het protest tegen de 1,5 metersamenleving neemt toe. Ook in christelijk Nederland. “De mens is door onze Schepper niet gemaakt om op 1,5 meter afstand te leven”, vertelde één van de sprekers afgelopen zaterdag in Arnhem. Zo'n veertig christenen uit Arnhem en omstreken spraken zich uit voor een samenleving zonder 1,5 meter afstand. CIP.nl sprak onder andere met Henk van Deutekom, één van de initiatiefnemers.

Redacteuren Jeffrey Schipper en Patrick Simons bespreken de spoedwet en dit protest in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 22:42.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Ik sta achter dit protest. Laat ieder ook goede kennis nemen van de goed onderbouwde kritiek van Maurice de Hond en Willem Engel. Zie www.maurice.nl en www.viruswaanzin.nl. Het lijkt er steeds meer op dat het RIVM en de regering de samenleving op ondeugdelijke gronden gevangen houdt en bang is voor imagoschade en claims als blijkt dat het beleid verkeerd was/is. Ik maak me grote zorgen over de sociale onrust die ontstaat en grote gevolgen kan hebben. Heer, ontferm u.
A
Angst voor de dood maakt leven onmogelijk .

Ik ben niet bang voor Corona, mijn leven ligt in Gods hand.

Ik houd rekening met anderen en blijf op afstand.

Ik blijf echter wel mijn kinderen en kleinkinderen knuffelen .

Mijn oude buurvrouw kwijnde weg “wil je alsjeblieft weer binnenkomen?” vroeg ze.

Ja, ik blijf op afstand zitten en houd rekening met haar lichaam (ze

is al erg lang ziek) maar ik hoop dat ze Gods liefde door mij heen zal ervaren. Zij is héél bang voor de dood, voor haar betekent het echt het einde van alles.
C
Ik vrees meer voor besluiten die achter gesloten deuren genomen worden, en in feite niets te maken hebben met dit virus. Ik bestrijd beslist niet dat er mensen erg ziek geworden zijn, ja, zelfs zijn overleden, maar laten we waakzaam zijn als het gaat om zaken die andere belangen dienen.
Toon meer reacties (27)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events