Opperrabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 juni 2020 door Opperrabbijn Jacobs

Mijn zwager is genezen van corona! - Dagboek van een opperrabbijn

Het was vandaag een christelijke dag. ’s Morgens met een SGP-delegatie in de Hollandsche Schouwburg en daarna naar een van de twee (beveiligde) Joodse scholen, om de ochtend te eindigen in Restaurant Carmel, bijna het symbool van de huidige agressie, met een alleszins aan te bevelen koosjere maaltijd.

Ik betreur het steeds weer dat er zo weinig aandacht is voor de Hollandsche Schouwburg. Hier werden de Joden verzameld die opgepakt waren omdat ze ondergedoken zaten. Zij waren allen strafgevallen, omdat ze zich niet braaf vrijwillig hadden gemeld voor deportatie. In Westerbork aangekomen werden zij nagenoeg meteen doorgestuurd naar Auschwitz of Sobibor. De Joden die zich wel vrijwillig hadden aangemeld mochten nog wat langer in Westerbork verblijven..…die kwamen er dus beter af, maar wel slechts tijdelijk! Dat toeristen in de rij staan voor het Anne Frankhuis is uiteraard goed. Maar ik betreur het dat de Hollandsche Schouwburg aanzienlijk minder bezoekers krijgt, terwijl het veel meer een plaats is die confronteert met de realiteit van wat er met de Joden geschiedde.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Rav. Jacobs, bedankt voor de heldere verwoording. Inderdaad de vluchtelingen stromen van de Joden vanuit de Arabische landen is nagenoeg onbekend. Ik hoop dat de kerken wakker worden geschud.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.