Hugo de Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2020 door Jeffrey Schipper

SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat

Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft aangekondigd dat kerken die pastorale zorg bieden aan lhbti’ers met een gedragscode te maken krijgen. ChristenUnie en SGP zijn onaangenaam verrast. "Ronduit bizar", reageert ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber.

Eerder drong een Kamermeerderheid aan op actie tegen homogenezingspraktijken. De gedragscode komt aan die wens tegemoet. Deze week kwam homogenezing in het nieuws nadat bleek dat ongeveer vijftien verschillende therapeuten en organisaties stellen homoseksualiteit te kunnen genezen. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de bureaus Beke en Ateno in opdracht van minister De Jonge.

Het Reformatorisch Dagblad schrijft dat het kabinet het Humanistisch Verbond heeft opgeroepen om een eerste concept op te stellen 'voor een brede bespreking in kerken en andere religieuze instellingen'. In het onderzoek, waar de gedragscode op gebaseerd wordt, wordt verwezen naar seminars, Bijbelscholen, conferenties en bootcamps waar vanuit een christelijk perspectief over homoseksualiteit wordt gesproken met de hulpvragers. Ook gesprekken met ambtsdragers die duidelijk willen maken dat homoseksualiteit in strijd is met de Bijbel worden genoemd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Segers ziet doorstart kabinet als laatste optie: "Ik wil niet degene zijn die het opblaast"
Meer over Politiek »

Gedragscode homopastoraat
- Initiatiefnemer Nashvilleverklaring schrikt van gedragscode: "Christenen mogen dit niet laten gebeuren"
- Herman van Wijngaarden vindt gedragscode homopastoraat absurd: "Waar bemoeit het kabinet zich mee?"
- Humanistisch Verbond begrijpt kritiek christenen op gedragscode homopastoraat niet: "Niet raar dat vraag ons is gesteld"
- Nashville-predikanten bezorgd over gedragscode homopastoraat: "Mag straks ook niet meer over de hel gesproken worden?"
- Gedragscode homopastoraat voor christenen kan stap in de goede richting zijn
Meer over gedragscode homopastoraat »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Als we ons niet heel snel gaan verzetten tegen deze luciferaanse bezetting die zich nu wereldwijd uitrolt zijn we heel snel al onze vrijheden kwijt! Alhoewel dit wel een onderdeel van de eindtijd is maar daar zijn nog veel kerken blind voor. Ik bid dat de kerk wakker word en gaat strijden voor hen die verloren dreigen te gaan.
D
De minister gaat ten rade bij humanisten over een gedragscode voor de kerken over geestelijke zaken ?? Dit klinkt als zeer vreemd, onacceptabel en ronduit bizar. Tegelijkertijd kan ik het met de RD hoofdredactie eens zijn dat "uitspraken vanaf de kansel en in pastorale gesprekken jonge homo’s ernstig hebben beschadigd".
K
Hulde aan het RD dat niet meteen in een kramp schiet. Wanneer je beweert iets te kunnen genezen en je maakt het niet waar, dan speel je met mensenlevens. Als je kanker hebt, dan zijn we niet zo zeker dat God zal genezen. Maar bij homoseksualiteit wel, terwijl het maar de vraag is of je dat überhaupt als een ziekte moet zien. Als kerken er iets mee willen doen, dan die persoon in kwestie begeleiden in een celibatair leven (en alleen als die persoon daar zelf om vraagt).
Toon meer reacties (11)