Israël Palestijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Raad van Kerken betuigt spijt na ophef over Israël: "Onzorgvuldig en overhaast gehandeld"

“We hebben onzorgvuldig en overhaast gehandeld”, zegt Geert van Dartel, voorzitter van de Raad van Kerken. Tijdens een vergadering is door de Raad deze week spijt betuigd naar aanleiding van een verklaring van de Wereldraad van Kerken, ondersteund door de Nederlandse raad. In de verklaring werden de Europese ministers van Buitenlandse Zaken opgeroepen om Israël te veroordelen, en de handelsverdragen met Israël op te schorten.

De brief is naast de Wereldraad van Kerken ook afkomstig van de Middle East Council of Churches (MECC) en is opgesteld als een reactie op de plannen van Israël om gebieden in Judea en Samaria te annexeren. Eén van de passages die in kerkelijk Nederland tot veel kritiek leidde, luidt: ‘De WCC en de MECC roepen de EU dan ook op ervoor te zorgen dat aan dergelijke annexatie reële gevolgen worden gegeven, zoals die welke de EU heeft aangenomen als reactie op de annexatie van de Krim door Rusland. Bovendien, als de staat Israël doorgaat met de geplande annexatie, moet de EU de associatieovereenkomst EU-Israël zeker opschorten.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
In een tijd dat de Paus met een vooraanstaand moslim leider spreekt over een nieuwe wereldreligie en de Raad van Kerken Israël in de tang probeert te nemen vraag ik mij af hoe deze nog de naam christelijk kunnen dragen? In ieder geval spreken deze niet voor mij. Ik distantieer mij van hun intenties en hun uitspraken.
R
Nu kan de Raad van Kerken wel spijt betuigen, maar het zal de Raad sieren indien zij de brief naar de minister van Buitenlandse Zaken, de heer Blok, tevens als niet verzonden te beschouwen.
H
Zo zijn we hard op weg naar een soort wereldreligie, een kerk zonder de Heer van de Kerk.Helaas is de kerk al vroeg in haar bestaan losgeraakt van haar Joodse wortels...Zelf voel ik mij dan ook allerminst verbonden met dergelijke kerkelijke instituten.God is de eigenaar van de hele Aarde, en Hij heeft het land Israël aan het joodse volk gegeven. Helaas heult de wvk mee met de wereld....
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events