Opperrabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door Opperrabbijn Jacobs

De massahysterie van anti-racisten beangstigt mij - Dagboek van een opperrabbijn

Vanochtend stond ik op met het goede voornemen om geen aandacht meer te besteden aan de Raad van Kerken. Genoeg erover nagedacht en zeker vaak genoeg mijn dagboek gebruikt (misbruikt?) om mijn droefenis over hun anti-Israël houding kenbaar te maken. Maar los hiervan lijkt het mij niet goed voor mijn eigen positie om uitsluitend negativiteit te ventileren. Ik weet dat juist in de coronaperiode ventilatie goed is, maar dat betreft een ander soort ventilatie. Dus vandaag zou u het moeten doen zonder antizionisme=antisemitisme en zonder de Raad van Kerken, waarvan ik bijna dacht dat het een politieke beweging was en niet een religieus kerkgenootschap.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Geheel eens met rabbijn Jacobs.

In dit verband (anti racisme betogingen, mn in VS) , nog een aanrader om toespraken van Candace Owens te luisteren (vrouw, jong én "zwart"). Zéér tot nadenken stemmend en in feite Rabbijn Jacobs woorden méér dan onderstrepend.
K
In anti-seminitisme zijn de schreeuwers helaas niet geïnteresseerd. Misschien zouden ze eens een voorbeeld moeten nemen aan de manier waarmee wij tegenwoordig met Duitsers omgaan. Of hoe Hutu's en Tutsi's tegenwoordig met elkaar omgaan.
H
Het is opvallend dat verzet tegen discriminatie van bijvoorbeeld vrouwen, christenen of ook tegen antisemitisme niet gerechtvaardigd hoeft te worden ten opzichte van verzet tegen (zwart) racisme, terwijl andersom protest tegen (zwart) racisme vaak wordt vergeleken met wordt met andere vormen van discriminatie. Alsof het er daardoor minder toe doet. Ook als iemand zegt tegen elke vorm van discriminatie te zijn terwijl het over racisme gaat. Er is kennelijk een rangorde in de vormen van discriminatie. Herkent u dat?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.