Begrafenis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 juni 2020 door Redactie

Geloof centraal bij uitvaartdienst George Floyd: "Je hebt de goede strijd gestreden"

Gisteren vond de uitvaartplechtigheid van de door politiegeweld omgekomen George Floyd plaats. Het christelijk geloof vormde een leidraad bij de plechtigheid die werd gehouden in The Fountain of Praise-Kerk in Houston. Er waren lovende woorden voor de 46-jarige Floyd van onder meer presidentskandidaat Joe Biden. De plechtigheid werd door zo’n 500 mensen bijgewoond.

Dat George Floyd christen was, bleek uit alles op de uitvaartplechtigheid. Er werd meerder malen uit de Bijbel gelezen, gesproken over God en daarnaast speelden ook verzoening en vergeving een belangrijke rol tijdens de dienst. Bovendien was er gospelmuziek, heel veel gospelmuziek. Er werden behoorlijke voorzorgsmaatregelen genomen vanwege het coronavirus. Zo onderbrak een pastor het gospelkoor om iedereen met klem te verzoeken afstand te houden van het podium en een mondkapje op te doen. “Onze gelovigen zijn niet vervangbaar”, was de duidelijke boodschap.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Ik erger me kapot aan dit theater.. Wat gemakshalve vergeten wordt is dat George Floyd minimaal 7 keer is veroordeeld voor criminele activiteiten. Tijdens zijn aanhouding was hij onder meer onder invloed van crystal meth.En geen woord over de 77-jarige David Dorn, politieagent, doodgeschoten tijdens de rellen. Heeft deze man eigenlijk ook zo'n eervolle begrafenis gehad?
J
Gods woord werd verkondigd, luid en duidelijk. Bijbeltekst na bijbeltekst (heb een stukje gezien).@Wim, toch is het wel zo dat juist de politie er is om te dienen in een rechtsstaat, dus deel van de verontwaardiging begrijp ik. Maar het is idd een nogal selectieve verontwaardiging.
J
Kun je een bron noemen Wim, die bevestigt dat Floyd onder invloed was?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.