Joop en Rennie Fijnvandraat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Hoe Joop Fijnvandraat zijn kerk in Groningen ziet opbloeien in coronatijd

Klagen over de impact van het coronavirus op het kerkelijk leven. Daar doet Joop Fijnvandraat niet aan mee. Hij vertelt hoe hij als voorganger en één van de kerkleiders van Christengemeente ‘de verbinding’ in Vlagtwedde ervaart hoe God de geloofsgemeenschap gebruikt om tot zegen te zijn. Joop is groot voorstander van de huiskerkcultuur en ziet kerkgebouwen vooral als middel om praktische hulp te verlenen. “Het traditionele kerkmodel maakt christenen passief.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Mooi gezegd, met elkaar vormen we het lichaam van Christus en kunnen we omzien naar de ander.

Heb elkaar lief als jezelf.
D
Wat mooi te lezen hoe jullie levend geloof in daden omzetten en als gemeenteleden investeren in liefde onderling. Bemoedigd mij!"Want aan jullie liefde zullen de mensen zien dat Ik in jullie midden ben"Mooi dat je schrijft:

"Die verwachting van de komst van de Heer Jezus om Zijn gemeente tot zich te nemen zou het gemeenteleven van de christenen moeten kenmerken.Dan leef je niet meer voor het hier en nu maar word je een actieve en levende gemeente"Warme groet
S
Op www.matteus24.nl, (site van Anne Salomons ?) staat: "Alle profetie is vervuld in het jaar 70 na Christus,...Er wordt maar over één parousia gesproken in het NT ...de parousia die plaats vond met de val van Jeruzalem...die ervoor zorgde dat alle beloften die God aan de Vaders van Israël gegeven had, werden vervuld." en "Wij leven nu in de nieuwe hemel en de nieuwe aarde, in het nieuwe Jeruzalem." Anne, u weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, vanwaar die scherpe reactie? Heeft de Heer Jezus ons niet opgeroepen elkaar lief te hebben?!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.