Johan Verweij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

09 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Christenen baden om ‘bevrijding’ homogevoelens Johan: "Verliefd op een vrouw ben ik nooit geworden"

“Ik liet voor mij bidden om 'bevrijd' te worden van homoseksualiteit. Maar verliefd op een vrouw ben ik nooit geworden.” Zijn homoseksualiteit leidde tot een jarenlange strijd binnen en buiten de christelijke gemeenschap. Johan Verweij had het idee dat hij moest kiezen tussen zijn seksuele oriëntatie en zijn geloof. Voor veel mensen is die worsteling niet altijd logisch of te bevatten. CIP.nl sprak Johan naar aanleiding van zijn boek ‘Het roze schaap - ‘een gruwel Gods?’.

Johan kent de Biblebelt van binnenuit. Hij groeit op in Nieuw-Lekkerland. Op zondag zit hij twee keer in een reformatorische kerk. Als 7-jarige fantaseert en droomt hij graag over jongens. Later maakt hij kennis met een boek van de christelijke schrijver Frans van Houwelingen over een jongen met homoseksuele gevoelens. Voor Johan was het meteen duidelijk: dit gaat over mij. Het wordt nog concreter wanneer Johan op 12-jarige leeftijd voor het eerst een meisje kust. Van een opgewonden gevoel was geen sprake. Zijn homoseksuele gevoelens deelt Johan voor het eerst met een goede vriendin. “Ik huil, maar voel me ook opgelucht. Ze heeft me toen en ook later nooit veroordeeld.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Reacties

I
Ik heb in het verleden 5 jaar lang een lesbische relatie gehad. Maar de Heer heeft mij duidelijk gemaakt, dat deze relatie niet van Hem was. Opeen liefdevolle manier en veel gebed heeft de Heer mij bevrijd! Het was voor mij een moeilijke keuze om met mijn vriendin te breken. Maar ik kies ervoor om gehoorzaam te zijn aan de Heer. G'd is liefdevol en dwingt je niet om voor Hem te kiezen. De bijbel is heel duidelijk over homoseksualiteit. Het is een gruwelijk in G'ds ogen. Als je deze gevoelens hebt, kun je er ook voor kiezen alleen te blijven.
J
Mooi verhaal. Ouders die ruimte geven, mensen die hun spijt betuigen en een jongen die ontdekt dat hij er - zoals iedereen - mag zijn.
A
"Ouders die ruimte geven, mensen die hun spijt betuigen en een jongen die ontdekt dat hij er - zoals iedereen - mag zijn." Inderdaad zijn dit mooie, kostbare dingen! Maar dit geldt bijvoorbeeld ook voor een pedoseksuele jongen ... De beoordeling van pedoseksualiteit, homoseksualiteit en diverse vormen van heteroseksualiteit is óók na de bemoediging 'je mag er zijn zoals iedereen' nog steeds nodig. Ons gevoel is niet hetzelfde als Gods gebod. Met de gevoelens die we hebben zit het vaak niet zo goed als wij wel zouden willen ...
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen