Mathijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 juni 2020 door Matthijn Doekes

We zwijgen massaal over institutioneel racisme en politiegeweld tegen zwarte mensen

Op de Dam kwamen duizenden mensen samen om te demonstreren tegen institutioneel racisme, politiegeweld en onrecht. En hoewel dit protest heel vreedzaam verliep, was de kritiek niet van de lucht. Men hield zich niet aan de 1,5 meter afstandregel. Hoe kon dat ook?

De verantwoordelijkheid tot het laten doorgaan van een demonstratie ligt volledig bij de burgemeester, Femke Halsema. Had zij het niet door moeten laten gaan? Wellicht. Het is naïef te denken dat er maar '250 tot 350 mensen' zouden komen opdagen, zoals Halsema claimde dat de organisatie had aangegeven. Had Halsema de demonstratie niet door moeten laten gaan? Achteraf wellicht wel. Maar kunnen we die discussie dan graag daar laten, bij de burgemeester?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Kees: Velen zijn onderweg terug naar huis gegaan, zodra zij hoorden dat het te druk werd. Dat kun je alleen niet zien, want daar wordt niks over geschreven. En zoals ik al zei, mensen nemen een risico omdat ze het dat blijkbaar waard vinden. We hebben het hier niet over een pretpark, een zomerdag aan het strand, een rij bij Ikea.al die dingen die we voorbij hebben zien komen voor entertainment-doeleinden. We hebben het over het racisme waar gekleurde landgenoten dagelijks mee te maken hebben en de velen miljoenen slachtoffers in de geschiedenis
O
Goed en waar artikel. We weten heel goed te zeggen wat er verkeerd was maar zien onze eigen balk niet. Wie zonder zonde is werpen de 1e steen...
K
Demonstreren is prima. Maar als je geen boodschap hebt aan de anderhalve meter afstand en je daarmee dus schijt hebt aan iedereen die wel zijn best doet om het virus in te dammen, hoeveel recht van spreken heb je dan nog? Corona gaat over leven en dood. Het slavenverleden hier in Nederland niet. Als je op die manier je eigen gelijk wilt tonen, dan ben je met van alles bezig, maar niet met je naaste lief te hebben. Toen het plein vol liep, hadden demonstranten gewoon weg moeten blijven. Dat was naastenliefde geweest.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.